YouTube kanali za opuštanje

Nekima je potrebna apsolutna tišina da bi zaspali, dok je drugima potrebno suprotno… zvuci prirode, zvukovi životinja, bilo šta osim tišine. Evo nekih od najboljih YouTube kanala za opuštanje, koji će vam pomoći tokom noći puštajući opuštajuće zvukove i uz koje ćete sigurno lakše zaspati.

YouTube kanali za opuštanje

Relaxing Guru

Ovaj kanal je prepun videozapisa dužih od osam sati, sa svim vrstama zvukova koji će vam pomoći da lakše i brže zaspite. Najbolje od svega, video zapisi dolaze sa prekrasnim slikama, tako da ako u bilo kojem trenutku pogledate uređaj koji reproducira video, možete vidjeti zamak, šumu, vodopad ili životinju, što ga čini ugodnim i za oči i za uši .

Nature Sounds TV

Video snimci na ovom kanalu se uglavnom vrte oko zvukova baziranih na vodi – vodopada, potoka, rijeka itd.

Također možete pronaći mnoge koje sadrže zvukove životinja, poput urlanja, režanja i mjaukanja, ali i vjetra, pa čak i zvuka vatre. Dakle, šta god da ste raspoloženi da slušate, vjerovatno ćete pronaći.

Neki klipovi traju četiri sata, a drugi osam ili deset. Dakle, ovisno o tome kako se osjećate, možete odabrati odgovarajuću dužinu za noć.

Relaxing Sounds Of Nature

Videozapisi na kanalu imaju sve vrste opuštajućih zvukova. Na primjer, možete slušati snježne padavine sa vjetrom, šumsku kišu, škripanje snijega, valove, planinske potoke i tako dalje.

Možete pronaći video zapise koji traju sat vremena ili više od osam sati. Dužine su raznovrsne, počevši od sat, dva ili tri, pa sve do šest, osam ili 10. Slike koje idu uy video zapise su prelijepe, većina njih su šume, drveće i planinski pejzaži.

Calmed By Nature

Calmed By Nature je još jedan kanal koji nudi video zapise različite dužine. Možete pronaći klipove od sat vremena do preko osam sati. Kao što ime govori, zvuci se vrte oko prirode. Na primjer, postoje video snimci o potocima, kiši i valovima, pored mnogih drugih koji nude određeni ambijent.

Na primjer, neke koje možete pronaći uključuju udobnu kolibu sa kišom i zvukovima kamina, kućicu na drvetu s kišom ili polje tulipana s pticama na temu proljeća.

Relaxing Nature Sound

 

Kao što ste mogli pretpostaviti, kanal sadrži isječke zvukova fokusiranih na prirodu. Na primjer, šumske ptice, valovi i vodopadi, i, naravno, kiša. Nema toliko postavljenih videa koliko možete pronaći na drugim kanalima, ali oni koji su prisutni nude i prekrasne slike i opuštajuće zvukove.

TheSilentWatcher

Pregledajući TheSilentWatcher video biblioteku, opet ćete pronaći sadržaje različite dužine. Postoje video snimci od sat vremena koji vam pomažu da zaspite, a zatim da uživate u tišini u snu. A postoje i one koje traju duže od 12 sati, garantovano pružaju pozadinsku buku dok spavate.

Kanal također nudi gomilu videa u 4K. Dakle, ne samo da ih je sjajno slušati, već i pogledati. Ponuđeni zvukovi uključuju bilo šta, od zvukova životinja kao što su pjev ptica, cvrčaka i krava, pa sve do valova, vjetra i kiše. Dakle, za šta god da ste raspoloženi, sigurno ćete naići na to.

New Bliss

Ovaj kanal nudi lijepu ugodnu estetiku. Video snimci su uglavnom dugi dva, tri ili osam sati i omogućavaju vam da uživate u zvucima poput kiše, grmljavine, pucketanja kamina i raznih zvukova vode.

Osim zvukova prirode, dostupni su i video zapisi sa raznim instrumentima, poput klavira, flautae i džez muzike. Većina slika prikazanih u isječcima su biblioteke i šumovite kolibe s mekim svjetlima, što sve doprinosi ugodnoj i opuštajućoj vibraciji. Kanal također ima dva 24/7 preenosa uživo u kojima možete uživati u bilo koje vrijeme.

SleepTube – Hypnotic Relaxation

Ovaj kanal nudi video zapise od pola sata do preko 10 sati. Dakle, bilo da se radi o kratkom ili cjelonoćnom spavanju, ovdje je možete pronaći video za vas. Budući da je kanal usmjeren na pomoć u spavanju, videozapisi se fokusiraju na pružanje najboljih zvukova koji će vam pomoći da to postignete.

 

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta