Ananas je odličan u borbi protiv celulita

Ananas je odličan saveznik pri mršavljenju i uklanjanju celulita. Ali on uz to štiti vaše srce i krvne žile. Sadrži skoro sve vitamine i mnogo različitih minerala. S obzirom da sadrži veliku količinu enzima bromelaina, smatra se jednom od najzdravijih prirodnih lijekova.
Enzim bromelain smanjuje otekline, razgrađuje bjelančevine, djeluje protuupalno te smanjuje gustoću sluzi što je važno za osobe koje imaju astmu i kronični bronhitis. Nutricionisti ananas smatraju kao idealnu namirnicu u borbi protiv artritisa i arterioskleroze. Osim navedenih pozitivnih učinaka na zdravlje, bromelain ima dobar utjecaj na štetne bakterije u crijevima i dobar je pročišćivač. Sok od ananasa možete koristiti za vanjsku upotrebu (npr. za uklanjanje starosnih pjega) s obzirom da bromelain prodire kroz kožu. Mnogi sportaši ga često koriste kod ozljeda, odnosno istegnuća i bolnih mišića.
Ananas stimulira crijeva i bubrege te na taj način potiče uklanjanje viška tekućine iz tijela. Ima i pozitivan utjecaj na smanjenje celulita koji je posljedica slabe cirkulacije krvi. Kapilare počinju propuštati tekućinu u prostoru između masnih stanica jer su oslabile zbog slabe cirkulacije. Zato se masno tkivo povećava i postaje teže. U koži će nastati džepovi koji apsorbiraju velike količine vode. Ta tekućina stagnira, čvorići postaju čvršći i onda primijetite kvržice na vašoj koži.
Ananas i njegov sok važni su saveznici u borbi protiv celulita. Redovitom konzumacijom opskrbiti ćete vaše tijelo vitaminom C, bromelainom i kalijem koji uvelike sudjeluju u metabolizmu proteina i stimuliraju cirkulaciju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta