Kako ispolirati ogrebotine oko kvake auta

Kako ispolirati ogrebotine oko kvake auta koje se gotovo svakodnevno stvaraju pri svakom otvaranju i zatvaranju vrata vozila.

Poliranje je proces koji bi se s vremena na vrijeme trebao obaviti na limu vozila. Na taj način ćemo ukloniti razne prljavštine koje se ne očiste s laka tijekom pranja, s obzirom da se danas automobili uglavnom peru na brz i netemeljit način. Dobit ćemo i na ljepšem izgledu vozila.

Kako ispolirati ogrebotine oko kvake auta

Pasta za poliranje može se nanijeti na razne načine, a ako je potrebno ispolirati cijelu površinu vozila tada je najbolje nabaviti stroj za poliranje, koji ima vrijednost od nekoliko stotina kuna na više. Naravno, pazite i na kvalitetu materijala s kojim polirate površinu vozila. Raspitajte se pri kupnji i jel postoje zamjenske tkanine koje se postavljaju na polirku jer kupnja u trgovačkim centrima s robom široke potrošnje vrlo često znači da ćete se za takve materijale morati negdje drugdje snaći.

Postoje dijelovi vozila do kojih polirka ne može doći, kao što su kvake. Ukoliko na prstima nosite prstenje, tada su ogrebotine na tom dijelu karoserije jednostavno neizbježne. I s noktima ćete na tom dijelu učiniti mnoge sitne ogrebotine, ne trebaju prstenje. Iako postoje razni dodati za polirku, kao što možete vidjeti u videu koji objavljujemo u ovoj novosti, sve to možete obaviti sami, vrlo brzo, bez potrebe za polirkom i priključkom električne energije.

Uzmete klasičnu polir pastu u čijem pakiranju obično dolazi i krpica za poliranje, a za manje od 100 kuna dobit ćete vrlo često dvije paste i dvije krpice – s jednom pastom pripremate teren, a s drugom polirate. Budite spremni na nešto više napora kako biste s jakim pritiskom po površini ispolirali sve sitne ogrebotine koje su se nakupile. Sve na kraju treba dobro očistiti s čistom krpicom kako bi se površina dovela do visokog sjaja.

Pročitajte i:

Korisni savjeti za pranje automobila

Kako sunce i klima utiču na stakla na automobilu

Najnovije

Popularno

Više savjeta