Kako povezati Fitbit i iPhone

Fitbit pametni uređaji su odlični partneri za praćenje vašeg zdravlja i aktivnosti. Da biste iskoristili sve mogućnosti svog Fitbit uređaja, trebate ga povezati sa svojim iPhone pametnim telefonom. Ovaj članak će vam korak po korak objasniti kako to učiniti.

Kako povezati Fitbit i iPhone

Korak 1: Preuzmite Fitbit aplikaciju

Prvi korak je preuzimanje Fitbit aplikacije sa App Store-a. Otvorite App Store na svom iPhone-u i u polje za pretragu unesite “Fitbit”. Izaberite aplikaciju koja se zove “Fitbit” i pritisnite dugme za preuzimanje (download). Nakon što se aplikacija preuzme i instalira, otvorite je.

Korak 2: Napravite Fitbit nalog

Ako već nemate Fitbit nalog, morat ćete ga napraviti. Aplikacija će vas uputiti kroz proces kreiranja naloga, što uključuje unos ličnih podataka i postavljanje lozinke.

Korak 3: Povežite Fitbit uređaj

Sada je vrijeme da povežete svoj Fitbit uređaj sa svojim iPhone-om. Da biste to uradili, otvorite Fitbit aplikaciju i dodirnite ikonu svog profila (obično se nalazi u gornjem lijevom uglu).

Korak 4: Dodajte uređaj

Unutar svog profila, dodirnite opciju “Set Up a Device” (Podesi uređaj). Aplikacija će vas upitati koji Fitbit uređaj želite povezati. Izaberite model uređaja koji imate.

Korak 5: Pratite upute za povezivanje

Nakon što izaberete svoj uređaj, aplikacija će vas uputiti na dodatne korake za povezivanje. Ovi koraci se mogu razlikovati u zavisnosti od modela uređaja, ali obično uključuju uparivanje uređaja putem Bluetooth veze.

Korak 6: Unesite PIN

Nekada će vam aplikacija tražiti da unesete PIN koji će se prikazati na ekranu vašeg Fitbit uređaja. To je dodatni korak sigurnosti kako biste se uvjerili da povezujete pravi uređaj.

Korak 7: Sinhronizirajte podatke

Nakon što uspješno povežete Fitbit uređaj sa iPhone-om, aplikacija će automatski početi sinhronizovati podatke između uređaja i telefona. To znači da će vaši koraci, otkucaji srca, spavanje i druge informacije biti dostupne u aplikaciji.

Korak 8: Personalizujte postavke

Nakon što je uređaj povezan, možete personalizovati postavke u Fitbit aplikaciji prema vašim potrebama. Na primjer, možete postaviti ciljeve za dnevnu aktivnost ili konfigurisati notifikacije.

Sada kada ste uspješno povezali svoj Fitbit uređaj sa iPhone-om, možete početi koristiti sve funkcije koje ovaj pametni uređaj nudi. Pratite svoje zdravlje i aktivnosti, postavljajte ciljeve i pratite svoj napredak direktno sa svog telefona.

Ovi koraci su opšti i mogu se neznatno razlikovati u zavisnosti od modela Fitbit uređaja i verzije iOS-a na vašem iPhone-u. Uvek je dobro provjeriti upute koje dolaze sa vašim uređajem za najtačnije informacije o povezivanju.

Sada ste spremni da maksimalno iskoristite svoj Fitbit uređaj i pratite svoje zdravlje i aktivnosti na iPhone-u!

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta