Kako na iPhoneu možete snimiti sliku cijele internetske stranice

Ovaj zgodan trik korisnicima Appleovih uređaja omogućava snimanje cijele internetske stranice, a ne samo dijela na kojeg su odskrolali.

Ova metoda, doduše, može snimiti određenu stranicu bez obzira koliko je duga te je pohraniti kao PDF, piše Mashable.

Kako na iPhoneu možete snimiti sliku cijele internetske stranice

Da biste snimili neku stranicu, prvo odsurfajte do nje na Safariju. Nakon toga skinite sliku ekrana kao što ste radili do sad – istovremenim pritiskom tipke za zaključavanje i tipke za pojačavanje zvuka. Na donjem lijevom uglu ekrana pojavit će se sličica vašeg snimljenog ekrana na koju ćete pritisnuti prstom te nakon toga pogledati alate za uređivanje.

Na gornjem ćete dijelu ekrana moći vidjeti opciju snimanja samo ovog ekrana ili cijele stranice. Birajte ‘cijelu stranicu’ i nakon toga pomoću slajdera na desnoj strani ekrana pregledajte sav sadržaj stranice – od vrha do dna. Nakon što ste skinuli sliku stranice, jedino što preostaje je pohraniti je na iPhone.

Za razliku od običnih slika ekrana, slike cijele stranice se ne pohranjuju u kolekciju Photos. Ako snimite cijelu dužinu stranice, iPhone će vam ponuditi da je snimite kao PDF u Files. Mjesta na koje sliku možete spremiti su iCloud ili neku mapu na iPhoneu.

Nakon što ste konačno zaključili gdje ćete pohraniti novonastalu datoteku, pritisnite ‘spremi’ i to je to – vaša slika cijele internetske stranice uspješno je pohranjena.

Izvor: tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta