Kako promijeniti jezik u Windowsu

Kako promijeniti jezik u operativnom sistemu Windows? To je barem jednostavan i brz proces. Možete dodati više jezika, a pročitajte i kako to uraditi.

Kako promijeniti jezik u Windowsu

1Za početak je potrebno kliknuti na Start te odabrati Control Panel

jezik

2Nakon što uđemo u Control Panel, od ponuđenih opcija kliknemo na Clock, Language and Region, te kliknemo na Add a language.

jezik13U prozoru koji će se otvoriti je moguće dodati jezike koje želimo.To ćemo uraditi tako što kliknemo na opciju Add a language, te nađemo jezik koji nam treba. jezik44Ako traženi jezik nije na listi ponuđenih, Windows će ponuditi opciju Available download, ukoliko postoji mogućnost skidanja i instaliranja. Tada je potrebno dvostrukim klikom otvoriti u ovom slučaju bosanski jezik, i ukazati će se prozor u kojem je ponuđena opcija skidanja i instaliranja jezika (Download and install a language pack).

jezik6

5Također moguće je promijeniti jezik tastature koji želimo koristiti na računaru u tom trenutku. Potrebno je na Desktopu u donjoj desnoj ćoši kliknuti na skraćenicu od dva do tri slova, (u ovom slučaju BOS), koja se nalazi pored sata. Klikom na tu opciju će se otvoriti meni u kojem je moguće vršiti promjenu dostupnih jezika za tastaturu.

jezik5

 

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta