Kako besplatno pobrisati trojanski virus sa računara

Imate trojanca na vašem računaru i naravno želite ga se riješiti, ali nemate dovoljno novca da kupite skupocjeni antivirus program. Ne brinite, postoji jednostavan način kako besplatno pobrisati trojanski virus sa vašeg računara.

Kako besplatno pobrisati trojanski virus

Način br. 1

Potrebno vam je sljedeće:
– AVG Anti Virus
– Papir
– Olovka

Preuzmite sa interneta AVG Antivirus program, koji je besplatan, ali rado bolje od većine onih za koje morate platiti.
Poklrenite instalirani AVG Antivirus i skenirajte vaš hard disk.
Nakon skeniranja AVG će vam izbaciti listu zlonamjernih (malitious) programa na vašem računaru. Antivirus će sam pokušati pobrisati navedene programe, ali u nekim slučajevima to nije moguće, pa će vam ponuditi da ih prebacite u Karanten (Virus Vault). U karantenu oni neće moći uticati na rad vašeg računara, biće potpuno izolirani.

Ukoliko prvi način ne riješi vaš problem, pređite na sljedeći.

Način br. 2

Posjetite TrendMicro Housecall i isprobajte online virus scanner. On je vrlo efikasan u otkrivanju i otklanjanju virusa koje je AVG preskočio. Nakon što skenirate sa Housecall skenerom, dobićete listu štetnih programa po vaš računar. Zatim morate ručno izabrati koji želite ukloniti.

Ako i ovaj način ne bude uspješan, donosimo vam još jedno rješenje.

Način br 3

Zapišite štetne fajlove koji nisu uklonjeni u prethodna dva skeniranja. Vrlo bitno je da zapišete i tačne lokacije fajlova na vašem računaru, što ćete neći u izvještaju nakon skeniranja.

Pokušajte naći te fajlove na vašem računaru i ručno ih pobrisati. To neće biti uvijek lako, jer vam brisanje neće uvijek biti dozvoljeno. Onda ste prisiljeni na drastičnije metode. Formatirajte vaš hard disk. Iako je to najdrastičnija metoda, ona je i najpouzdanija i samo tako ćete biti sigurni da ćete sigurno pobrisate sve trojance sa vašeg hard diska.

Najnovije

Popularno

Više savjeta