Kako instalirati ili pobrisati Internet Explorer 9

Internet Explorer već nekoliko godi kasni za ostalim browserima na tržištu. Chrome i Firefox su daleko ispred njega. Kako instalirati ili pobrisati Internet Explorer?

Ovo uputstvo se primjenjuje na ova izdanja operativnog sistema Windows 7:
– Starter
– Home Premium
– Ultimate
– Enterprise

Kako instalirati ili pobrisati Internet Explorer 9

Ako na svom računaru koristite operativni sistem Windows Vista ili Windows 7, možete da instalirate Windows Internet Explorer 9 da biste zamjenili postojeću verziju programa Internet Explorer.

Kada instalirate Internet Explorer 9, instalira se i dodatni software.

Ako ste već instalirali Internet Explorer 9 Beta ili Internet Explorer 9 Release Candidate (RC), pratite korake za instalaciju koji su navedeni u nastavku da biste obavili nadogradnju na konačnu verziju programa Internet Explorer 9.

Instalacija programa Internet Explorer:

1 Posjetite web stranicu Preuzimanje programa Internet Explorer 9.

2 Odaberite jezik koji želite da instalirate i vašu verziju operativnog sistema Windows i zatim kliknite na Preuzmi.

3 U dijalogu Preuzimanje datoteke kliknite na Pokreni, a zatim u dijalogu Kontrola korisničkog naloga kliknite na Nastavi.

Izaberite jednu od sljedećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (preporučuje se) (da biste dovršili proces instalacije odmah).
  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

Kada instalirate Internet Explorer 9, možda ćete morati da ažurirate programske dodatke koji su već instalirani na vašem računaru (kao što su Microsoft Silverlight, Adobe Shockwave, Adobe Flash ili Java). Možda ćete morati da posjetite web lokaciju proizvođača programskog dodatka da biste preuzeli nadogradnju.

Deinstalacija programa Internet Explorer

Ako pokušavate da deinstalirate Internet Explorer zbog problema sa preglednikom, prvo provjerite da li postoji neko rješenje na stranici Pomoć i uputstva za Internet Explorer 9.

Sljedeća uputstva se odnose i na Windows 7 i na operativni sistem Windows Vista.

Kliknite na dugme Start, u okvir za pretragu unesite Programs and features, a zatim u oknu sa lijeve strane izaberite stavku View installed updates.
U okviru Uninstall pomjerite se nadole do odeljka Microsoft Windows.

Kliknite desnim tasterom miša na stavku Windows Internet Explorer 9, kliknite na dugme – , a zatim, kada se to od vas traži, kliknite na dugme OK.

Izaberite jednu od sledećih opcija:

  • Ponovo pokreni odmah (da biste dovršili proces deinstaliranja programa Internet Explorer 9 i vratili prethodnu verziju programa Internet Explorer).
  • Ponovo pokreni kasnije

Napomena

Nakon što deinstalirate Internet Explorer 9, na vašem računaru će biti dostupna prethodno instalirana verzija programa Internet Explorer. Nije potrebno da je reinstalirate.

Najnovije

Popularno

Više savjeta