Dva trika kako ubrzati Windows 10

Instalirali ste Windows 10 i imate problema sa sporim učitavanjem i podizanjem sistema? Ne brinite, niste sami i nije problem u vašem računalu. Trenutno ne postoji neka univerzalna zakrpa koja bi riješila ovaj problem, ali evo nekih savjeta koji će vas naučiti kako ubrzati Windows 10.

Kako ubrzati Windows 10

Onemogućite nepotrebnim programima startanje sa Windowsom

Što se više programa pokreće zajedno sa operativnim sistemom, to će viđe vremena trebati istom da se podigne.
Da bi onemogućili pokretanje tih programa sljedite ove instrukcije:

1 Pritisnite zajedno Ctrl + Alt + Delete dugmad na vađoj tastaturi, kako biste ušli u Task Manager (Upravitelj zadacima).

2 Inicijalno Task manager će biti pokrenut u jednostavnom pregledu, kliknite na More details da bi otvorili detaljniji pregled.

task-manager-win10

3 U detaljnijem pregledu kliknite Startup. Ovdje žete naći listu programa koji se pokreću kada upalite računar.

task-manager-startup

4 Da biste onemogućili neki program da se pokreće automatski, uradite desni klik na program i izaberite Disable (Onemogući).

task-manager-startup-disable
Budite oprezni sa onemogućavanjem programa, obratite pažnju da ne biste slučajno onemogućili vaš antivirus. Isključite one programe koje ne koristite svakodnevno.kao npr. Adobe Reader, Skype, Apple iTunes Helper. Ne isključujte programe za grafiku, audio ili wireless.

Pokrenite brzo startanje sistema

Windows 10 ima trik za ubrzavanje startanja sistema pod imenom Fast Startup. Radi na principu da pri gašenju spasi vaše informacije u privremeni fajl i prilikom ponovnog pokretanja sistema ponovo ih učita. Kako pokrenuti brzo startanje:

1 Idite u Control Panel > System and Security > Power Options.

2 Pod Power Options na lijevoj strani ekrana izaberite Choose what the power buttons do a zatim kliknite Change setting that are currently unavailable.

speed-startup1

3 Pod Shutdown settings trebali biste imati opciju Turn on fast startup (recommended). Izaberite tu opciju i kliknite Save changes.

speed-startup2

Najnovije

Popularno

Više savjeta