Kako ukloniti upozorenje “This copy of windows is not genuine”

Windows operativni sistem nije nimalo jeftina kupovina. Iz tog razloga mnogi korisnici koriste piratske verzije istog. Naravno preporučujemo orginalne verzije ali nekada to jednostavno nije moguće. Zbog korištenja piratske verzije Windows operativnog sistema postoji mogućnost pojave poruke “This copy of windows is not genuine” što u prevodu znači da nije instalirana orginalna verzija. Ipak postoji jednostavan način kako ukloniti upozorenje “This copy of windows is not genuine”.

Kako ukloniti upozorenje “This copy of windows is not genuine”

Iako najčešće ova poruka ne predstavlja veliki problem za funkcionisanje sistema prikazivanje iste je iritantno i svakako je bolje ukloniti je. Donosimo način kako to uraditi.

1Prvi korak je da kliknemo na start te u polje za pretragu upišemo komandu cmd i pritisnemo ENTER. Za svaki slučaj kliknite desnim klikom miša na cmd te iz padajućeg menija odaberite opciju “Run as administrator“. Ovo je ključna stvar.

2Otvorit će se CMD prozor u kojem je potrebno upisati naredbu SLMGR -REARM te pritisnuti ENTERNakon toga je potrebno restartovati računar da bi proces bio uspješno završen. Ako nekim slučajem ovo ne uspije pokušajte sa upisivanjem naredbe SLMGR /REARM.

Ako ovo ne pomogne postoji mogućnost da je problem u jednom ažuriranju Windowsa koji je tada potrebno deinstalirati. Taj update ima naziv KB971033.

Da bi ovo izbrisali potrebno je otići na Control Panel->System & Security->Windows Update->View Installed updates. 

Na listi ažuriranja je potrebno pronaći onaj dio sa nazivom  KB971033 te kliknuti desnim klikom miša i odabrati opciju Uninstall. Nakon deinstaliranja restartovati računar.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta