Facebook Messenger za Windows i MacOS računare

Napokon je dostupan i Facebook Messenger za Windows i MacOS računare. Sada korisnici imaju pristup Messenger-u (uključujući neograničene i besplatne grupne video pozive) na MacOS-u i Windows-u.

Facebook Messenger za Windows i MacOS računare

Aplikacija za desktop će se sinhronizovati preko mobilnog telefona, nuditi obavještenja za nove poruke i podržavati Dark Mode i GIF-ove. U posljednjih mjesec dana Facebook je zabilježio više od 100% porasta ljudi koji koriste svoj desktop browser za audio i video pozive putem Messengera. Nova aplikacija za desktop mogla bi da olakša da ostanemo u kontaktu sa prijateljima. Nećete više morati da žonglirate između tabova i prozora browser-a.

Kompanije poput Zoom-a i Slack-a također rade na tome da njihove usluge video chat-a postanu privlačnije. Zoom je obećao da će završiti opsežan bezbjednosni izvještaj, a jučer je Slack dodao opciju Microsoft Teams video poziva. U međuvremenu, Facebook-ovi developeri Messenger-a takođe sarađuju s vladama kako bi pomogli u širenju pouzdanih informacija o koronavirusu.

Aplikaciju Messenger za računare možete preuzeti preko Microsoft Store-a ili Mac App Store-a.

Facebook Messenger, WhatsApp, Skype u jednom prozoru

 

Izvor: BalkanAndroid.com

Najnovije

Popularno

Više savjeta