Kako da se ne zamagle naočale dok nosite zaštitnu masku

Nošenje medicinskih zaštitnih maski preporučljivo je kako bismo sebe i druge zaštitili od zaraze koronavirusom. Za one koji nose naočale primjena ove zaštite može biti krajnje nepraktična s obzirom na to da se stakla često zamagle.

Kako da se ne zamagle naočale dok nosite zaštitnu masku

Srećom, za to postoji jednostavno rješenje i potrebno vam je samo nekoliko minuta, sapun, voda i malo dobre volje. Ovaj savjet, piše CNN, objavljen je u sklopu jedne studije liječnika u Engleskoj.

Stakla vaših naočala zamagle se zato što maska usmjerava vaš dah prema gore, umjesto ispred vas, što je dobro za sprječavanje prijenosa bolesti, a loše za sve kojima su naočale prijeko potrebne. Sapun i voda djeluju kao zaštita koja smanjuje površinsku napetost na lećama, prenos N1. Taj spoj omogućava da se molekule vode iz vašeg daha rasporede ravnomjerno, umjesto da se nakupljaju na lećama tako da vam zamagljuju vid.

Upute su jednostavne:

1. Uvijek prvo dobro operite ruke vodom i sapunom

2. Smočite naočale i utrljajte malo sapuna na stakla

3. Isperite naočale toplom vodom. Pazite da dobro isperete naočale od sapuna.

4. Nježno osušite naočale čistim peškirom ili posebnom tkaninom za brisanje stakala na naočalama. Izbjegavajte koristiti peškire grublje teksture jer mogu izgrebati stakla.

Najnovije

Popularno

Više savjeta