Kako napraviti sredstvo za dezinfekciju ruku

Iako je pranje ruku glavna preporuka za zaštitu, korištenje sredstva za dezinfekciju najbolje je rješenje kada sapun i tekuća voda nisu dostupni. Ovaj članak će objasniti kako brzo i jednostavno napraviti vlastito sredstvo za dezinfekciju ruku.

Kako napraviti sredstvo za dezinfekciju ruku

Potrebni sastojci:

Alkohol će pomoći u ubijanju bakterija, a pomiješan s gelom aloe vere, stvara hidratantnu masu na bazi gela. Dodatak esencijalnog ulja mente daje ovom sredstvu dodatnu snagu u borbi protiv bakterija i također ugodan miris.

Uzmite posudu koja vam najviše odgovara i sve sastojke dobro pomiješajte dok se ne stvori jednolična gelasta masa koja ne smije biti previše gusta. Sastojke stavite u posudu sa poklopcem i dobro promiješajte smjesu mućkanjem posude.

Za kraj sve ulijte u poklopljene boce i označite. Dobiveni gel dodajte na dlan i protrljajte ruke pazeći da premažete cijele ruke, uključujući između prstiju. Uzmite manju količinu gotovog dezinfekcijskog sredstva i utrljavajte ga na cijelu površinu šaka oko 30 sekundi. Također i u područje između prstiju, a posebno obratite pažnju na vrhove prstiju i palce. Trljajte dok se ruke potpuno ne osuše.

Kako napraviti masku

Posjetite i naš Instagram profil eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta