Prirodna krema za lice: Izrada vlastite kreme za njegu kože

Sve više ljudi prepoznaje važnost prirodne njege kože i okreće se izradi vlastitih proizvoda kod kuće. Jedan od takvih proizvoda je prirodna krema za lice. U ovom članku ćemo vam predstaviti prednosti upotrebe prirodne kreme za lice i pružiti vam jednostavan recept kako je sami možete napraviti.

Prirodna krema za lice

Prirodna krema za lice nudi mnoge prednosti u odnosu na komercijalne kreme koje često sadrže hemikalije i sintetičke sastojke. Evo nekoliko prednosti korištenja prirodne kreme za lice:

 1. Nježnost prema koži: Prirodne kreme za lice ne sadrže agresivne hemikalije koje mogu iritirati kožu. Umjesto toga, koriste se prirodni sastojci koji su blagi i nježni prema koži.
 2. Hidratacija i prehrana: Prirodne kreme za lice često koriste biljna ulja, maslace i ekstrakte koji pružaju intenzivnu hidrataciju i hranjive tvari koži. To pomaže u održavanju mekoće, elastičnosti i zdravlja kože.
 3. Antioksidativna zaštita: Prirodne kreme za lice često su bogate antioksidantima koji pomažu u zaštiti kože od štetnih slobodnih radikala. To može pomoći u usporavanju procesa starenja i održavanju mladenačkog izgleda kože.
 4. Prilagođena njega: Izrada vlastite prirodne kreme za lice omogućuje vam da prilagodite recept prema svojim potrebama i tipu kože. Možete odabrati sastojke koji su najbolji za vašu kožu i ciljati specifične probleme poput suhoće, masnoće ili osjetljivosti.

Sada kada smo razumjeli prednosti prirodne kreme za lice, evo jednostavnog recepta kako je sami možete napraviti:

Sastojci:

 • 2 kašike kokosovog ulja
 • 1 žkašika bademovog ulja
 • 1 kašika pčelinjeg voska
 • 1 kašika ulja vitamina E
 • 5-10 kapi eteričnog ulja po izboru (npr. lavanda, ruža, tamjan)
 • Dodatni sastojci za specifične potrebe kože (opcionalno, npr. ekstrakt zelenog čaja, aloe vera gel)

Upute:

 1. U posudi na laganoj vatri otopite kokosovo ulje, bademovo ulje i pčelinji vosak. Miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
 2. Uklonite posudu s vatre i ostavite smjesu da se malo ohladi.
 3. Dodajte ulje vitamina E i eterično ulje po izboru. Ako želite dodati dodatne sastojke, kao što su ekstrakt zelenog čaja ili aloe vera gel, dodajte ih sada.
 4. Pažljivo promiješajte smjesu kako biste ravnomjerno rasporedili sve sastojke.
 5. Prebacite kremu u teglu ili posudu s poklopcem.
 6. Ostavite kremu da se potpuno ohladi i stvrdne prije upotrebe.

Kako koristiti prirodnu kremu za lice:

 • Nanesite malu količinu kreme na lice i nježno je umasirajte kružnim pokretima dok se potpuno ne upije u kožu.
 • Koristite kremu ujutro i navečer kao dio svoje redovne rutine njege kože.
 • Ako primijetite bilo kakvu reakciju ili iritaciju na koži, odmah prekinite upotrebu i posavjetujte se s dermatologom.

Izrada vlastite prirodne kreme za lice pruža vam mogućnost da njegujete kožu na prirodan i personaliziran način. Slijedeći jednostavan recept i koristeći prirodne sastojke, možete dobiti kremu koja će hidratizirati, nahraniti i osvježiti vašu kožu. Uživajte u ljepoti prirodnog pristupa njezi kože i blagodatima koje prirodna krema može pružiti.

Najnovije

Popularno

Više savjeta