iPhone 8 savjeti i trikovi za lakše korištenje

Ovi iPhone 8 savjeti i trikovi pomoći će vam bolje razumjeti iphone i njegov način rada kao i olakšati korištenje. Bilo da ste novi u iphone svijetu ili postojeći korisniik, sigurno smo da ćete naučiti nešto novo.

iPhone 8 savjeti i trikovi za lakše korištenje

Ovi trikovi će vas vas naučiti kako koristiti iPhone 8 kao profesionalac.

1. Potpuno redizajnirani

Ovaj iPhone 8 novih funkcija je trenutno razgovor u gradu. Prema nagađanjima, Apple će se obnovom čitav izgled i dojam (crvena) iPhone 8 sa zakrivljenim ekranom. Time bi se prvi iPhone imati zakrivljeni ekran. Osim toga, na dugme potpis kući će biti eliminiran iz tijela i da će biti zamijenjen Touch ID.

2. Prioritet preuzimanja

Da li se ikada dogoditi kad preuzimate više aplikacija i žele da se prioritet them? Novi iOS će se to dogodi u nema vremena. Ova funkcija će sigurno dopustiti da se većina crvenog iPhone 8. Iako preuzimanje više aplikacija, jednostavno dugo pritisnite 3D Touch ID na uređaju. Ovo će otvoriti sljedeći izbornik. Ovdje možete dodirnuti na “Dati prioritet Preuzimanja” opciju da prilagodite ovu postavku.

3. Preuredite način dijeliti sadržaj

Ovo je jedan od najvažnijih neuobičajeno iPhone 8 savjeta koji smo sigurni da neće biti svjesni. Kad god dijeliti list ili bilo koje druge vrste sadržaja, možete dobiti razne opcije na ekranu. U idealnom slučaju, korisnici morati pomicati kako biste odabrali svoje preferirana opcija. Možete jednostavno prilagoditi ovo sa jednostavnim drag and drop. Sve što treba da uradite je dugo pritisnite opciju i povucite ga preurediti svoj prečice.

4. Draw skice u poruci

Funkcija je prvobitno uveden Apple Watch, ali je ubrzo postao dio novog iOS 10 verzija. Također očekujemo da će biti prisutan u iPhone 8 kao dobro. Uključiti skice u svoju poruku, jednostavno otvorite aplikaciju i pri izradi poruku slavinu na skici ikonu (srce sa dva prsta). Ovo će otvoriti novi interfejs koji se može koristiti da bi privukli skice. Možete ili napraviti potpuno novi skeč ili nacrtati nešto na postojeću sliku kao dobro.

5. Promjenu smjera snimanja u Panorame

Ovo je jedan od najvažnijih iPhone 8 savjeta za sve ljubitelje kamere tamo. Većinu vremena, mislimo da panorame dolaze sa smjera fiksnim snimanja (tj s lijeva na desno). To bi moglo vas iznenaditi, ali možete promijeniti smjer snimanja jednim dodirom. Samo otvorite svoj fotoaparat i unesite njegov panorama modu. Sada, dodirnite strelicu kako bi se kretati pravac snimanja.

iPhone trikovi – Tajni iPhone kodovi

6. Pritisak osjetljivog ekrana

Ovaj iPhone 8 novih funkcija će napraviti novi uređaj prilično ošamućivač OLED ekran se očekuje da će biti pritisak osjetljive prirode. Ne samo da će osigurati bolju i širi ugao gledanja, ali to će učiniti na dodir više osjetljiva. Vidjeli smo osjetljivog ekrana pritisak u Galaxy S8 i Apple očekuje se da će se redefinirati u novom flagship telefon kao dobro.

7. Traži riječima dok pretražujete

Ovaj trik će sigurno dopustiti da uštedjeti vaše vrijeme i trud. Nakon otvaranja bilo koje stranice na Safari, možete lako potražiti riječ bez otvaranja drugu karticu. Samo izaberite riječ koji želite da potražite. Ovo će otvoriti URL na dnu dokumenta. Evo, ne dodirnite “Go”. Samo malo spusti i tražiti za opciju da traži riječi.

8. Dodajte prečice za Emojis

Ko ne voli Emojis, right? Uostalom, oni su novi način komunikacije. To bi moglo vas iznenaditi, ali možete postaviti Emojis sa prečicom kao dobro. Da biste to učinili, posjetite Postavke telefona i idite na General> Keyboard> Tastature> Dodaj novi tastature> Emoji. Nakon dodavanja Emoji tastaturu, idite na General> Keyboard> Dodaj novi Shortcut … umetnuti Emoji umjesto riječi kao prečica.

9. Pitajte za slučajne lozinke iz Siri

Ne možemo navesti od iPhone 8 tips bez uključujući i nekoliko Siri trikova. Ako želite stvoriti novu i sigurnu lozinku, ali ne mogu misliti ništa, onda možete jednostavno uzeti pomoć Siri. Samo uključite Siri i reći “Random Password”. Siri će pružiti širok spektar alfanumeričke lozinke. Osim toga, možete ograničiti broj znakova u lozinku (na primjer, “Random lozinka 16 znakova”).

10. Podesite bljeskalicu

Fensi funkcija će vam omogućiti da se većina iPhone 8, kad god su u mraku. Ako je potrebno, možete podesiti intenzitet baterijsku lampu prema vašem okruženju. Da biste to učinili, posjetite Kontrolni centar i prisiliti dodir na opciju baterijsku lampu. To će pružiti sljedeće ekrana koji se mogu koristiti za podešavanje intenziteta svjetlosti. Također možete prisiliti na dodir druge ikone ovdje kako bi dobili dodao opcija.

Kako provjeriti da li je iPhone original ili kopija?

Izvor: drfone.biz

Najnovije

Popularno

Više savjeta