Skrivene Facebook Messenger opcije

Facebook Messenger opcije su mnogobrojne ali ova aplikacija ima i nekoliko opcija za koju većina korisnika ni ne zna da postoje! Evo koje su to opcije i čemu služe.

Facebook Messenger je aplikacija sa preko 900 miliona korisnika. Čak 11% svjetske populacije koristi Facebook Messenger na mjesečnom nivou, dok preko 9.5 milijardi fotografija bude razmijenjeno istom ovom aplikacijom.

Znate li da veliki broj ovih korisnika ne zna za brojne opcije Facebook Messenger aplikacije? To je zato što se Facebook Messenger aplikacija konstantno nadograđuje, mijenja i samim dobija nove opcije. Upoznaćemo vas sa tim opcijama i opisati čemu one služe. Prije nego što počnemo spomenućemo kako dolazi do njih:

1. Pokrenite Facebook Messenger aplikaciju.

2. Pristupite nekoj od ranijih konverzacija ili započnite novu.

3. I na kraju u gornjem desnom uglu ekrana pritisnite na malu “i” ikonicu.

Sada kada su opcije izlistane ispred vas možemo da pređemo na stvar. Imajte na umu da se sve ove opcije odnose isključivo na osobu sa kojom se trenutno dopisujete, a ne na sve korisnike Facebook Messenger-a.

Facebook Messenger opcije

Notifikacije (Notifications)

facebook-messenger-opcije-notifikacijePrva u nizu je opcija koja se odnosi na obavještenja vezana za osobu sa kojom se dopisujete. Tu možete da odredite na koje vrijeme će tonska obavještenja biti obustavljena. Imate izbor vremenskog raspona od 15 minuta pa sve do 24 sata. Čak možete odabrati da vam tonska obavještenja budu isključena sve do prvog alarma ili dok se ponovo sami ne vratite dopisivanju sa dotičnom osobom.

Sigurno i sami uviđate u kojim situacijama ovo može biti korisno. Mi ćemo samo istaći opciju “do sljedećeg alarma”. Ona je super je na taj način možete da se rješite svih ometanja dok se ne probudite.

Boje (Colors)

facebook-messenger-opcije-bojeMalo ko zna da može da mijenja boje prozora koji se pojavi prilikom dopisivanja sa prijateljima putem Facebook Messenger aplikacije. No, mijenjanje boje se ne odnosi samo na prozor, već i na neke druge sitnice kao što su oblačići u kojima je tekst, boji ikonica i slično.

Jednom kada promijenite boju, sagovornik sa kojim se dopisujete će to znati jer će mu stići obavještenje. Takođe, boja se ne mijenja samo na telefonu, već i na računaru. Isto tako, boja prozora će biti promijenjena i kod sagovornika sa kojim se dopisujete.

Emotikon (Emoji)

facebook-messenger-opcijeUmjesto velikog palca na gore tj. like, uvijek možete poslati nešto drugo. Samo je potrebno to odabrati u podešavanjima Facebook Messenger aplikacije. Na raspolaganju su vam brojni emotikoni, uključujući razna srca, smajlije, voćkice, životinje i slično.

Kao i kod promjene boje prozora, emotikon koji odaberete umjesto like emotikona će se automatski promijeniti kod sagovornika sa kojim se dopisujete. Da podsjetimo, ove promjene emotikona, boje prozora i ostalo, se odnose samo na sagovornika kom ste prethodno prisupili. Dakle, ne na sve sagovornike tj. prijatelje sa kojim se dopisujete.

Nadimak (Nickname)

facebook-messenger-opcije-nadimakUkoliko imate prijatelja na Facebook-u kojeg cijelog svog života poznajete pod nadimkom, onda sebi možete olakšati dopisivanje sa njim jer mu možete dodijeliti isti taj nadimak i na Facebook Messenger-u.

Rijetko ko zapravo koristi svoj nadimak na Facebook-u prilikom registrovanja ili kasnije. Često je slučaj da bude pravo ime i prezime umjesto nadimka. Otud i opcija koja omogućava davanja nadimka korisnicima na Facebook Messenger-u.

Tajno dopisivanje (Secret conversation)

facebook-messenger-opcije-tajno-dopisivanjeOva opcija je po našem sudu jako važna te nas čudi zbog čega je toliko “zavučena”. Naime, kada se dopisujete u režimu “tajno dopisivanje” sve vaše poruke su šifrovane tako da ste 100% sigurni i bezbjedni od špijunaže.

Takođe, postoji i mogućnost razmjene poruka koje nakon određenog vremena nestaju. Dodirom na malu “štoperica” ikonicu određujete nakon kog vremena će, od kako sagovornik pregleda poruku, ona nestati.

Treba znati da se dopisivanja u ovom režimu bilježi u oviru posebnog prozora te se istorija ne može pregledati unutar onog prozora gdje se vršilo klasično dopisivanje.

Ovaj režim je od velikog značaja korisnicima Facebook društvene mreže jer napad na privatnost se najčeće ogleda u hakovanju Facebook profila i email naloga.

Pogledaj profil

Ova opcija je praktično skraćenica koja će vas odvesti do profila osobe sa kojom se dopisujete. Kada je ovo korisno? Pa recimo kada se upustite u razgovor sa osobom koja vam nije prijatelj. Ili možda kada se dospisujete sa prijateljem koji je nešto nedavno objavio na svom zidu, porukom vas je obavijestio o tome pa želite da provjerite o čemu se radi.

Kreiraj grupu sa ****

Za ovo ste možda čuli ili ste pak dio neke “chat” grupe na Facebooku, ali vrlo vjerovatno ne znate kako se ona kreira. Vrlo lako, jednim dodirom na opciju “Kreiraj grupu sa ****”.

Prilikom kreiranja grupe imate mogućnost da postavite naslovu/profilnu fotografiju koja će se svim članovima prikazivati, kao i naziv naravno. Potom, na listi prijatelja koja je priložena ispod možete dodati još članova koji će uz vas i vašeg sagovornika biti u mogućnosti da se dopisuju ravnopravno. Svi koje dodate bez problema mogu napustiti grupu ukoliko ne to žele.

Blokiranje

I na kraju jedna obična ali veoma korisna opcija. Ukoliko vam neko dosađuje, bilo prijatelj ili neko ko to nije, dodirom na blok rješavate te probleme.

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta