Kako vratiti izbrisane poruke na Facebooku

Vjerojatno ste barem jednom u životu slučajno izbrisali Facebook poruku. Možda ste bili ljuti na neku osobu ili ste samohtjeli srediti svoj inbox. Bez obzira na razlog, taj će razgovor zauvijek nestati iz vaše aplikacije i računara nakon što ga izbrišete. Međutim, šta napraviti ako želite vratiti izbrisane poruke na Facebooku?

Na raspolaganju su vam razne metode povrata poruka ili barem onoga što je u njima napisano, objašnjava Makeuseof.

Kako vratiti izbrisane poruke na Facebooku

Provjerite jeste li arhivirali poruku umjesto brisanja

Ako tražite razgovor koji je izbrisan u cijelosti, prvo mjesto koje se isplati provjeriti su arhivirane poruke. Budući da su opcije za brisanje i arhiviranje jedna ispod druge, možda ste mislili da ste nešto izbrisali, a zapravo ste arhivirali.

Prvo oidite na stranicu Facebooka i kliknite na ikonu Messenger u gornjem desnom uglu. Birajte ‘See all in Messenger’ i nakon toga na ikonu s tri tačkice smještenu pored razgovora. U izboru birajte arhivirane razgovore, odnosno Archived chats.Skrolajte prema dolje kako biste vidjeli poruku koju tražite. Da biste je vratili u Inbox kliknite na tri tačkice i birajte opciju ‘Unarchive.

Arhivirane poruke u aplikaciji Messenger možete tražiti na dva načina. Prvo pokrenite Messenger na telefonu i u traci za pretragu upišite ime osobe iz razgovora koji nedostaje. Ako ste razgovor arhivirali, pojavit će se na listi, nakon čega pritisnite na njega prstom.

Druga metoda je izravan odlazak u arhivirane razgovore. To radite tako da uđete u Messenger, pritisnete na profilnu sliku u gornjem lijevom dijelu ekrana, skrolate do stavke Preferences i birate arhivirane razgovore pritiskom na Archived chats. Ako pronađete razgovor i želite ga vratiti u inbox dugo pritisnite i birajte Unarchive.

Ako poruke ne možete pronaći ovom metodom, vjerojatno ste ih izbrisali, no ne brinite – postoji spas.

Povratak izbrisanih Facebook poruka na Androidu

Uređaji s instaliranim Androidom pohranjuju međumemoriju skoro svih aplikacija koje koristite. Ako koristite Messenger na Androidu, postoji šansa da ćete izbrisane poruke uspjeti spasiti. Ako već niste instalirali menadžer podataka, preuzmite ga putem Google Play Storea. Pokrenite ga i idite u Main Storage > Android > data > com.facebook.ocra > cache > fb_temp. U toj ćete mapi pronaći nedavne poruke i, uz malo sreće, one koje ste nedavno izbrisali.

Na žalost, ako koristite iPhone puno je teže pristupiti telefonovoj sigurnosnoj pohrani podataka iz Messengera. Trebat će vam poseban softver za spašavanje podataka za iPhone.

Povrat izbrisanih poruka iz sigurnosne pohrane telefona

Da biste to popravili, otvorite Facebook na računaru i kliknite na profilnu sliku u gornjem desnom uglu stranice. Birajte postavke i privatnost klikom na Settings & privacy te nakon toga opet kliknite na Settings. U meniju na lijevoj strani birajte privatnost ili Privacy i kliknite na Your Facebook Information. Kliknite na pogledaj, odnosno View smješten pored opcije za preuzimanje profinih informacija. Na ovom ekranu ćete moći vidjeti većinu vaših nedavnih sigurnosnih pohrana koje možda sadrže izbrisane poruke.

Važno je napomenuti da Facebook te podatke sprema na samo par dana, što znači da ako je sigurnosna pohrana starija od sedam dana, nećete je moći preuzeti.

Izvor: tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta