Kako izbrisati stare objave na Facebooku

Kako bi pomogao pri izbjegavanju situacije u kojoj stare objave krenu proganjati korisnike koji su odlučili ostati na mreži, Facebook je omogućio grupno brisanje statusa. Korisnik ima dvije opcije: poslati ih u arhivu kojoj može pristupiti samo on ili ih jednostavno poslati u smeće gdje će ih Facebook potpuno uništiti trideset dana nakon brisanja.

Kako brisati stare objave?

Nakon što dobijete pristup opciji Manage Activity, dobit ćete mogućnost brisanja veće količine starih objava. Sve što trebate napraviti je otvoriti Activity Log i klinuti na opciju za uređivanje aktivnosti, odnosno Manage Activity. Nakon toga ćete dobiti opciju uređivanja objava (Manage Your Posts) – gdje ćete ih vidjeti poredane u hronološkom redu.

Ako objava ili objave koje želite brisati spadaju među vaše nedavne aktivnosti, jednostavno odskrolajte prema dolje i izbrišite ih. Ako su starije, koristite filtere tako da kliknete na tipku za filtere i birate postavke pretrage po kategoriji, datumu ili ljudima koje spominjete.

Advertisements


Nakon što ste pronašli objavu (ili objave) koje tražite, birajte ih i nakon toga kliknite na Archive (za arhiviranje) ili Trash (za trajno brisanje nakon 30 dana). Podsjetimo, Facebook je ovu korisnu značajku prvo izbacio u aplikaciji Facebook Lite za Android i iOS. Ona će polako stizati do svih korisnika, što znači da ćete se, ukoliko ju ne možete pronaći, morati ipak malo strpiti.

Izvor: tportal.hr

Facebook: Kako pokrenuti zaštićeni razgovor