Kako zaštititi mobitel od pregrijavanja

Iako ne česta pojava, pregrijavanje mobitela jeste nešto na šta treba obratiti pažnju. Donosimo nekoliko savjeta kako zaštititi mobitel od pregrijavanja i tako mu sigurno produžiti vijek trajanja.

Kako zaštititi mobitel od pregrijavanja

1Smanjite broj otvorenih aplikacija. Što ih je više otvoreno, to vaši procesori moraju napornije raditi. A što više rade, više se toplote se stvara. Stoga srežite njihov broj na nužni minimum i pripazite koliko ih se automatski pokreće sa mobitelom ako je to moguće.

2Za vrelih ljetnih dana vadite mobitel iz zaštitne futrole češće nego inače kako bi mu dali priliku za rashlađivanje. Nabavite futrolu koja neće potpuno zagušiti mobitel. Koža, recimo, nije optimalno rješenje. Iako dobro izgleda, u velikoj mjeri zadržava toplotu. Izbjegavajte takve futrole.

3Nemojte ostavljati mobitel izravno izložen suncu. Ne ostavljajte mobitel na mjestima na kojima dugo može biti izložen visokim temperaturama dugo.

 

4 Izbjegavajte napuniti bateriju do vrha; puno je bolje držati je između 40 i 80 posto popunjenosti i nadopunjavati. Tako ćete izbjeći pregrijavanje i produžiti životni vijek baterije. Nakon što ste napunili bateriju, ne ostavljajte mobitel uključen u struju. Time riskirate pregrijavanje i mobitela i baterije i adaptera u punjaču.

5Instalirajte neku od aplikacija kao npr. Phone Temperature za praćenje temperature vašeg uređaja. Pomoći će vam u nadzoru i reakciji kad se za time pojavi potreba.

6Nastojte uvijek koristiti originalne punjače, izbjegavajte korištenje mobitela dok ga punite i nemojte ga pokrivati bilo čime dok to radite. Nemojte odmah puniti mobitel koji je bio u doticaju s vodom, čak i ako je vodootporan. Dajte mu malo vremena za sušenje.

 

 

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta