Kako saznati izvođača i naziv pjesme pomoću Google Now-a?

Koliko puta vam se desilo da u nekoj reklami čujete melodiju koja vam se dopada, a ne znate naziv izvođača ili pjesme? Google Now će vam pomoći saznati izvođača i naziv pjesme koja vas zanima. Evo i kako!

Generalno, postoje aplikacije za ovu svrhu, poput Shazama, Songza ili Soundhounda, ali je čudno zašto to nije do sada imlementirano u samu Android platformu. Srećom tu je Google Now!

Kako saznati izvođača i naziv pjesme pomoću Google Now-a?

Google Now je moćan sistem koji može poslužiti na razne načine. Funkcije i opcije koje Google Now sadrži su iz dana u dan sve više stabilnije i samim tim korisnici se na njih više i oslanjaju.

google-now-a-koja-je-pjesmaRecimo, pretraživanje interneta je uz pomoć Google Now sistema prava poslastica. Da bi ste pretražili nešto, dovoljno je da uzviknete “OK Google” i izgovorite to što želite da pronađete. Međutim to je samo jedna od najpopularnijih opcija. Naravno tu je i gomila super funkcija među kojima je i ova koja vam pomaže da saznate ko se krije iza melodije koja vam je “zapela za uho”.

Dakle, procedura je krajnje poznata ako ste ikada koristili Google Now. Za početak izgovorite “Ok Google” ili jednostavno dodirnite taster kako bi Google Now počeo da osluškuje.  Ako se neka muzika čuje u okolini vašeg telefona, Google Now će prepoznati izvođača i pjesmu i izbaciće vam mali banerčić sa kratkim informacijama i naslovnom fotografijom albuma te pjesme. Dodirom na njega Google će vam pružiti informacije o albumu, pjesmi, izvođaču i dati vam mogućnost da je preslušate.

Ako želite da pregledate istoriju prethodnih aktivnosti ovog tipa, morate da pogledate na pravo mjesto.

Kako pristupiti istoriji pretrage pjesama?

pretraga-istorije-pjesamaKako bi ste pronašli prethodno tražene pjesme na Android uređaju, morate da na početnom ekranu dodate widget za pretragu pjesama pomoću zvuka. Dakle, dodirnite i zadržite prazan prostor na početnom ekranu i u iskakajućem meniju odaberite “widgets”. Na listi postojećih pronađite “pretraga pjesama zvukom” (eng. Sound search) dodirnite ga i zadržite kako bi ste ga postavili na početni ekran.

Sada dodirnite na mali sat koji se nalazi sa desne strane Widgeta kako bi ste pristupili istoriji pretrage. Nažalost dodirom na pjesmu u istoriji pretrage ne podrazumijeva preslušavanje u Google Play Music aplikaciji već dodirom na pjesmu direktno odlazite do Google Play prodavnice. Istoriju pretrage možete obrisati pojedinačno.

Ako nemate Google Now na svom Android uređaju možete ga preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktnio sa ovog LINKA.

*Napomena
Ovaj sistem možda neće funkcionisati ukoliko jezik korisničkog izgleda na Android uređaju nije na engleskom.

 

Izvor: Pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta