Kako pojačati zvučnik ili slušalicu na telefonu

Ako slabo čujete na slušalicu telefona dok razgovarate, evo kako pojačati zvučnik ili slušalicu na telefonu pomoću softwarea.

Često se dešava da telefoni ne budu dovoljno glasni. Nekada se zvučnik čuje odlično ali slušalica očajno. Ipak, postoje situacije da se i zvučnik čuje toliko tiho da se je u jednom momentu nagomila mnogo propuštenih poziva i pooruka zbog toga.

Kako pojačati zvučnik ili slušalicu na telefonu

Ovaj problem može biti veoma neprijatan, pogotovu ako ste tek kupili telefon ili ako vam se on dopada pa ne želite da ga mijenjate samo zbog toga. Naravno, uvijek postoji alternativa, ali te alternative nisu baš tako zgodne. Recimo korištenje slušalica koje nam dolaze uz telefon mogu riješili problem kada razgovarate. Vibracija telefona može riješiti problem kada on zvoni i na taj način vas obavijestiti o tome. Međutim, te alternative guše samu svrhu mobilnog telefona.

SpeakerBoost

Kako naći rješenje koje ne podrazumijeva maltretiranje korisnika ili promjenu uređaja? Kopali smo po Google Play prodavnici i pronašli aplikaciju koju koristimo iako nam se telefon čuje odlično! Radi se o “SpeakerBoost” aplikaciji koja nas oduševljava svojom jednostavnošću i funkcionalnošću.

Dakle, u pitanju je jedna zgodna alatka, da tako nazovemo ovu aplikaciju, koja pomaže da se zvučnici pojačaju (eng. boost) pa stoga i naziv “Speaker”- zvučnik “Boost” – pojačivač, unaprijediti.

SpeakerBoost smo probali na tri različita uređaja, jedan visoke klase HTC One M8s, jedan srednje klase HTC Desire 620G i jedan niže klase Sony Xperia Miro. Znajući da ove alatke često ne rade na mnogim uređajima, nismo mogli to da potvrdimo jer sva tri pomenuta modela su dobila “injekciju adrenalina” uz SpeakerBoost. Ono što treba pomenuti jeste da kvalitet zvuka pojačanog zvučnika varira u zavisnosti od kvaliteta zvučnika ili slušalice. Pa tako, One M8s je uspijevao da se izbori sa boost-om preko 50%, dok su ostala dva telefona bila zagušena već na 40% boost-a.

Opet, 30% nije mala stvar i baš 30% mijenja cijelu priču kod uređaja kojima se zvučnici ili slušalica čuju slabo. SpeakerBoost zauzima samo 160 KB memorije tako da ju je zgodno imati svakako.

Kompatibilnost i sigurnost

Samo korištenje aplikacije je svedeno na minimum! To je ogroman plus jer niko ne želi reklame, dodatne nepotrebne funkcije i slično. Kada startujete SpeakerBoost neće se pojaviti proces navodnog mijenjanja sistemskih datoteka, već ćete odmah dobiti traku sa tipkom koja se prevlači preko nje i tako manipuliše jačinom boost-a tona koji se reproduktuje putem zvučnika na telefonu ili eksternom uređaju sa kojim je telefon povezan.

Ako imate Bluetooth zvučnik ili neki Wireless audio sistem, ova aplikacija će uticati na jačinu tona koji se reproduktuje putem njih jer su povezani sa telefonom.

Ono što bismo mi dodatno pohvalili kod ove aplikacije je to što ispod tipke za pojačavanje tona postoji upozorenje da SpeakerBoost može oštetiti zvučnik ili slušalicu uređaja ukoliko se boost podesi preko 40%, pogotovu ako je reprodukcija muzike u toku.

Sve u svemu, vi uvijek možete sami da odaberete koji je boost najzdraviji za zvučnik vašeg telefona. Čim se pojave nejasni tonovi, zagušeni basom ili šuštenjem, to znači da je boost prejak.

SpeakerBoost aplikaciju možete preuzeti potpuno besplatno sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka – Speaker Boost

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta