Kako podijeliti rutu preko Google Maps aplikacije

Preuzmite najnoviju Google Maps aplikaciju koju je Google objavio i pogledajte kako podijeliti rutu preko Google Maps aplikacije za Android.

Google Maps aplikacija je bez sumnje jedna od najkorisnijih aplikacija koju možete naći na Android uređajima. Totalno je nebitno sa kojim uređajem se krećete po parku, gradu ili gdje god jer Google Maps je dostupan za sve Android uređaje i uvijek je dobrošao kada je navigacija u pitanju.

Dijeljenje informacija preko aplikacija nije ništa novo ali je nešto što nije postojalo u sklopu aplikacije Google Maps. Prije nekoliko dana Google je lansirao zakrpu koja je ovoj aplikaciji omogućila dijeljenje informacija. Evo kako da i vi to učinite sami.

Kako bi ste koristili ovu funkciju morate imati instaliranu 9.3 verziju Google Maps aplikacije. Ako do sada niste ažurirali svoju Google Maps aplikaciju predlažemo da to uradite što prije.

Obzirom da trenutno nova verzija nije dostupna za naš region moraćete ručno da instalirate aplikaciju. Sve što treba da učinite je da preuzmete novu Google Maps aplikaciju sa ovog LINKA, zatim da dodirnete na preuzetu datoteku i započnete instaliranje. Android će automatski prekinuti instalaciju i pitati vas da li želite instalirati App nepoznatog porijekla. Izaberite opciju “instaliraj samo ovaj put” i nastavite instalaciju.

Kako podijeliti rutu preko Google Maps aplikacijepodijeliti rute preko Google Maps

1 Pretražite mjesto koje koje bi ste željeli da posjetite i postavite ga kao svoju destinaciju.

2 Kada se pojave sve moguće rute do destinacije odaberite jednu koja vam najviše odgovara.

3 Zatim dodirnite na tri tačkice koje su pozicionirane u gornjem desnom uglu ekrana i u padajućem meniju odaberite opciju “dijeljenje putanje” (eng. Share directions)

4 Kada odaberete opciju “dijeljenje putanje” pojaviće vam se lista aplikacija preko kojih možete podijeliti informacije sa Google Maps-a.

5 Osoba kojoj ste poslali te informacije moći će da vidi link koji vodi prema Google Maps aplikaciji ili web adresi ako se link pregleda sa računara.

6 Kada se pristupi Google Maps-u preko telefona ili web adrese, sve informacije rute će biti prikazane i spremne za korištenje.

Takođe je moguće iskoristiti te podijeljene informacije o ruti pomoću neke druge navigacione aplikacije.

Pročitajte i koje su to najbolje besplatne navigacione aplikacije za Android.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta