Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona

Saznajte kako napuniti telefon pomoću drugog telefona putem kabla! Većina telefona danas mogu poslužiti kao eksterna baterija ukoliko imate odgovarajuće kablove!

Svi smo svjesni toga da je najveći nedostatak današnjih pametnih telefona slaba baterija. Jedino se u tom polju nije napravio neki značajan pomak. Tačno je da danas imamo brzo punjanje, ultra štedljive modove, bežično punjenje ali ono što nemamo je baterija koja će jednim punjenjem izdržati više od dva dana prosječnog korištenja. Iz tog razloga korisnici pametnih telefona su primorani da koriste alternative i da svoje pametne telefone dopunjavaju na razne načine. Nije da smo po tom pitanju limitirani jer na raspolaganju imamo eksterne baterije visokih kapaciteta, eksterne baterije koje samostalno dopunjuju putem solarne energije, imamo bežične punjače koje telefon pune dok leži na “stanici” odnosno ploči koja emituje energiju, uglavnom izbor je veliki.

Još jedan od korisnih načina da napunite svoj telefon je da zgrabite nečiji telefon i njega iskoristite kao eksternu bateriju. To je izuzetno koristan način da pozajmite malo energije od prijatelja ili od nekog ko je voljan da vam “donira nešto električne krvi”, pogotovu ukoliko se nalazite u takvim uslovima da ne možete da se nakačite na električnu mrežu tj. da pronađete utičnicu.

Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona

Da bi to bilo izvodljivo uvijek kod sebe treba nositi USB na MicroUSB kabel odnosno onaj klasičan kabel koji dobijate uz punjač. Taj kabel se obično koristi za komunikaciju sa kompjuterom dok prebacijete svoje datoteke ili za punjenje telefona preko strujnog adaptera.

Uz taj kabel vam je potreban i USB OTG kabel.

Šta je OTG kabal i kako ga koristiti?usb otg kabal

OTG je skraćenica od “On the go”. Dva OTG kompatabilna uređaja možete natjerati da sarađuju i da međusobno komuniciraju upravo sa ovim adapterom i tako sebi omogućiti da koristite nekoliko dodatnih funkcija. Dakle, uz pomoć OTG kabla možete na svoj Android uređaj povezati USB Flash memoriju, tastaturu, miša i sl. Moguće je povezati i štampače, kamerice i još mnogo toga. Jedan od najlakših načina da se utvrdi da li uređaj posjeduje ovu funkciju je da na kutiji potražite USB logo sa zelenom strelicom na kojoj je ispisano “On-The-Go”.

Pročitajte više o OTG USB mogućnostima – Šta je to OTG kabel i kako ga koristiti?

napuniti telefon pomoću drugog telefonaUkoliko imate sve od opreme za punjenje, sljedeće što treba da uradite je da povežete dva telefona. Telefon koji treba da svoju energiju podijeli telefonu koji je prazan, mora biti povezan sa USB OTG kablom. A telefon koji je prazan treba biti povezan sa običnim MicroUSB na USB kablom. Da bi punjenje bilo započeto, neophodno je da se povežu USB i OTG kabel. U tom trentku kada se oni povežu telefon koji krene da se puni će se aktivirati i u notifikacionom baru prikazati obavještenje da se baterija puni. Dok sa druge strane telefon koji šalje energiju neće prikazivati nikakve informacije već će se postepeno prazniti.

 

Izvor: pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta