Kako na telefonu slušati Youtube u pozadini dok koristite druge aplikacije

Kako na telefonu slušati Youtube u pozadini, bez rootovanja telefona i bez dosadnih reklama, dok koristite neku drugu aplikaciju. Ako ste fan funckije plutajućih prozora koju je Samsung na pojedinim svojim telefonima prvobitno uveo, onda je to još jedan razlog da pogledate ovo uputstvo!

Jedna od najgorih restrikcija standardne YouTube aplikacije je nemogućnost slušanja pjesama dok nešto drugo radite na telefonu. Tačnije, slušanje muzike i gledanje video zapisa sa YouTube sajta je moguće samo dok koristite YouTube aplikaciju, u slučaju da izađete iz YouTube aplikacije kako bi koristili neku neku drugu dok slušate muziku, aplikacija će odmah prestati sa radom i muzika se neće čuti.

Razlog je krajnje jednostavan – monetizacija. Naime, reklame koje se pojavljuju tokom korištenja YouTube aplikacije tj. servisa imaju šanse samo ukoliko vi gledate u ekran. Toga je Google svjestan, zato je onemogućio korištenje YouTube aplikacije u pozadini.

Kako na telefonu slušati Youtube u pozadini dok koristite druge aplikacije

Postoji aplikacija koja se može preuzeti sa Google Play prodavnice, a da nije loša i puna reklama. Ona radi odlično i ima jako zanimljiv korisnički izgled. Google je nije skinuo sa prodavnice samo zao što vi u ovom slučaju ne koristite YouTube u pozadini, već u malom zasebnom prozoru.

Evo kratkog uputstva:

1 Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju:

Awesome Pop-up Video

2 Putem internet preglednika pristupite YouTube sajtu, odaberite sadržaj koji želite da pregledate i iskopirajte URL koji vodi ka njemu.

3 Otvorite “Awesome Pop-up Video”, u prazno polje koje se nalazi na vrhu aplikacije zaljepite kopirani URL i dodirnite strelicu radi reproduktovanja video sadržaja u zasebnom prozoru.

4 Čim se video učita pojaviće vam se plutajući prozor koji možete premjestiti bilo gdje po ekranu radi korišćtenja neke druge aplikacije dok slušate muziku.

5 U okviru tog plutajućeg prozora možete premotavati video, zaustaviti ga, podijeliti ga putem screencasta ili ga ugasiti.

 

Treba napomenuti da je ovo uputstvo namijenjeno za one koji nemaju rootovan telefon i za one koji žele da aplikaciju preuzmu sa Google Play prodavnice. Naravno da postoje neki drugi načini ali oni zahtijevaju neka malo naprednija podešavanja i aktivnosti.

Više članaka na temu Youtube

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta