Kako aktivirati tamni režim na Instagramu

Kako aktivirati tamni režim na Instagramu koji ima mnogo prednosti korištenja. Lakše je prilagoditi oči u mraku i jednostavno izgleda više cool mnogim korisnicima. Ipak, da biste pokrenuli tamni mod na Instagramu, morate se malo potruditi.

Omogućavanje tamnog režima na drugim aplikacijama često možete završiti u tek nekoliko klikova, naročito ako ste korisnik Androida. Kako biste to uradili i na Instagramu, prije svega morate imati posljednju verziju mobilnih operativnih sistema, to jest Android 10 i iOS 13.Kako aktivirati tamni režim na Instagramu

Ukoliko imate neki od ovih operativnih sistema, Instagram će promijeniti boju automatski kada ovu omogućnost aktivirate u sistemu vašeg uređaja.

Tamni režim na Instagramu -iOS 13 uređaji

– Otvorite podešavanja na telefonu
– Kliknite na “Zaslon i svjetlost”
– Odaberite “Tamni način” za promjenu teme
– Pokrenite Instagram

Tamni režim na Instagramu na – Android 10 uređaji

– Otvorite podešavanja telefona
– Potom kliknite na opciju “Zaslon”
– Aktivirajte mogućnost “Tamni mod”
– Pokrenite Instagram

One koji su se već navikli na tamne režime aplikacija popularnih društvenih mreža podsjećamo da je dostupan i tamni način rada Google Chromea koji je vrlo lako aktivirati. Jednostavno desnim klikom na Google Chrome ikonici otvorite “Properties”, potom dodajte “force-dark-mode” na kraj ciljane lokacije (bez navodnika). Nakon toga pookrenite Chrome i tamni način rada će biti omogućen. Ukoliko vam ovo ne pođe za rukom, pokušajte podešavanjem boje putem vašeg preglednika.

 

Izvor: Klix.ba

Najnovije

Popularno

Više savjeta