Najbolje fitness aplikacije za Android

Želite da se vratite u formu? Hoćete da skinete višak kilograma a ne znate koje vježbe da koristite i ne znate koliko ste fizički aktivni? Ovo su fitness aplikacije koje će bilježiti vašu aktivnost, predlagati vam vježbe i motivisati vas da trenirate!

Ne postoji mnogo toga što vi možete učiniti za svoje tijelo osim da pazite na ishranu, vježbate, te održavate liniju i zdrav život. Svakodnevni trening spušta nivo svih negativnih supstanci u vašem tijelu, a sa druge strane vaše tijelo i duh čini nesalomivim. Svjesni smo da ne postoji mašina koja će to obaviti za vas, međutim ako imate Android uređaj onda imate ličnog savjetnika koji će vas u svakom trenutku podsjetiti na vježbe i bilježiti sav vaš učinak. Sve što trebate da učinite je da se odlučite za jednu fitness aplikaciju, instalirate je i započnete vaš trening.

Najbolje fitness aplikacije za Android

Napravili smo listu najboljih fitness aplikacija. Ta lista sadrži pet potpuno besplatnih aplikacija koje možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženih linkova.

Challenges by Nexercise

Challenges je aplikacija koja vam pomaže da izgubite kilažu, a da pritom trening učini mnogo zanimljivijim. Idealno je za osobe koje su takmičarskog duha! Aplikacija koristi nivoe, XP (iskustvo), bedževe i ostale nagrade koje se koriste u igricama kako bi nagradila korisnika tokom uspješno obavljenog treninga. Ideja je da napredujete uz nivoe i rangove i na taj način uvijek budete svjesni koliko ste napredovali. Aplikacija motivaciono djeluje što vas navodi da trening shvatate kao naviku a ne obavezu. Aplikacija je besplatna i možete je preuzeti OVDJE.

Pogledajte VIDEO.

FitNotes Gym Workout Log

Mnogo fitness aplikacija želi da se direktno poveže sa vašim životom i na taj način vas primora da izgradite aktivnu svakodnevnicu. Praktično vam otmu život, međutim FitNotes Gym čini suprotno! Ona vas pušta da činite ono što obično činite i bilježi sve to kako bi kasnije mogli da sagledate negativne ili pozitivne strane vaše svakodnevnice odnosno aktivnosti. U pitanju je besplatna aplikacija koja ne sadrži reklame, koja sadrži bazu vježbi koja vam može pomoći da pravilno trenirate. Obzirom da možete bilježiti sve svoje aktivnosti, kasnije te aktivnosti možete preurediti i načiniti plan koji će vam još više pomoći da efikasnije vježbate. FitNotes Gym morate imati ako vježbate u teretani ili ste dio nekog svakodnevnog fitness treninga.Preuzmite ga OVDJE.fitnote-screenshot

Google Fit

Google Fit je potpuno nova fitness platforma koja se jako brzo probila na fitness tržište. Naravno to nije iznenađujuće jer svi znamo koji stručnjaci stoje iza Google Fit-a i znamo da su rijetki trenuci kada Google iznevjeri svojim proizvodom. Može se slobodno reći da je u pitanju bazična fitnes aplikacija koja sa minimalnom ponudom opcija održava zlatnu sredinu. Za sada Google želi samo da korisnici znaju da Google Fit postoji i da će vremenom nastojati da bude još bolji a možda i najbolji u tom sektoru. Definitivno savjetujemo korisnicima koji bi voljeli da nekako započnu izgradnju fizički aktivnijeg života. Google Fit je sada idealan za fitnes početnike, a možete ga preuzeti OVDJE.google-fit-screenshot

Ingress

Ova aplikacija može biti poprilično efektivna fitnes igrica koja vas može vratiti u formu! Najteži dio vraćanja u formu je dobra motivacija koja će vas izvući iz kuće i natjerati da se krećete. Ingress to radi tako što korisnika postavlja u takvu situaciju da mora izaći iz kuće i hodati kako bi obavio zadatak u igrici! Iza naziva Ingress krije se igrica koju bi svaki roditelj poželio svom djetetu koji pretjerano mnogo boravi u kući za kompjuterom! Ako ste osoba koja želi zabavu prije svega a kasnije i fizičku aktivnost preuzmite Ingress OVDJE i zabavite se dok vježbate!

Pogledajte VIDEO

Nike+ Training Club

Nike je napravio Nike+ Training Club aplikaciju koja objedinjuje preko sto vježbi koje vam mogu pomoći da vratite svoju liniju u formu! Također sadrži ChromeCast podršku tako da te video vježbe možete pratiti preko TV-a prebacivanjem slike ekrana. Nike+ sadrži nekoliko funkcija koje prate vaše kretanje i aktivnost i bilježi ih kako bi ste kasnije mogli da napravite svoj lični trening baziran na tim informacijama. Preuzmite aplikaciju OVDJE

nike-training-club-screenshot

Izvor: pametnitelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta