Kako znati koja aplikacija troši koliko megabajta na Androidu

Stalna povezanost s internetom od iznimne je važnosti, a paralelno s tim i količina podatkovnog saobraćaja. Ipak ako imate veliku potrošnju i prekoračenje računa, važno je znati koja aplikacija troši koliko megabajta.

Kako znati koja aplikacija troši koliko megabajta na Androidu

Za pregled potrošnje po aplikacijama i kontrolu iste, sve što uraditi na Android platformi je otići na Settings i odabrati opciju Data Usage. koja aplikacija troši kolikoNakon što otvorite Data usage opciju, pored pregleda potrošnje mobile podataka i WiFi, nude vam se i opcije postavljanja ograničenja i obavještenja o potrošnji. Tako možete uključiti opciju da vas sistem obavijesti kada potrošite određeni broj megabajta podatkovnog saobraćaja.koja aplikacija troši kolikoAndroid nudi i mogućnost blokiranja mobilnog saobraćaja u slučaju da se probije određena granica.

Ako se u istom prozoru spustite niže, naći ćete pregled koliko je koja aplikacija potrošila megabajta u vremenskom periodu koji odaberete.

Obično su najveći potrošači socijalni mediji, pogotovo Facebook ako je na njemu uključena opcija automatskog pokretanja videa.

Kako ugasiti automatsko poketanje videa na Facebooku

Veliki potrošači su obično i Youtube, Chrome, te servis za sinkronizaciju, kako postavki tako i fotografija.

Svakako na listi ćete pronaći koja aplikacija troši neopravdano mnogo megabajta i onda logično reducirati njeno korištenje dok surfate na 3G mreži.

Najnovije

Popularno

Više savjeta