Android aplikacije koje će promijeniti način na koji koristite pametni telefon

Postoje milioni aplikacija u Play Store-u koje se kreću od igara koje izazivaju ovisnost do osnovnih alata za produktivnost, do sjajnih načina da prilagodite svoj telefon. Još bolje, postoje i aplikacije koje će u potpunosti promijeniti način na koji koristite Android. Neke poboljšavaju korisnički interfejs, druge automatizuju uobičajene zadatke, a neke preuzimaju popularne funkcije u operativnom sistemu i čine ih još boljim.

Android aplikacije koje će promijeniti način na koji koristite pametni telefon

Lynket Browser

Društveni mediji su odlični za pronalaženje zanimljivih članaka na internetu, ali nije uvijek zgodno pročitati ih odmah. Ponekad je bolje staviti nekoliko članaka sa strane i vratiti im se kasnije. To je ono što možete učiniti sa Lynket pretraživačem. Otvara web stranice u pozadini. Možete mu pristupiti kad god želite dodirom na plutajuće oblačiće na ekranu. Jednostavan je, ali tako koristan. Aplikacija radi s vašim postojećim zadanim preglednikom i također može ubrzati pregledavanje automatskim učitavanjem AMP verzija veza koje kliknete.

Preuzmi Lynket Browser

Popup Widget 3 pretvara sve vaše odabrane widgete u 1×1 ikone na vašem početnom ekranu. Kada dodirnete jednu, ona će se otvoriti, tako da možete vidjeti šta je unutra. Aplikacija vam pruža praktičnost i brzinu widgeta – ne morate pokretati cijelu aplikaciju samo da biste vidjeli svoje najnovije tweetove ili provjerili vremensku prognozu – bez postignutih rezultata.

Preuzmi Popup Widget 3

Notepin

Notepin radi nešto toliko očigledno da ćete se zapitati zašto već nije dio Androida. Pojednostavljeno, omogućava vam da kreirate bilješke, a zatim ih zakačite na ploču s obavijestima kao podsjetnike. Iako aplikacija nije previše složena, možete sortirati svoje bilješke po prioritetu ili nedavno dodanim, a također su usklađene bojama, što izgleda sjajno. Jednom zakačene, vaše će bilješke biti vidljive na ploči s obavještenjima dok ih ne otkačite. Iako Notepin ne radi ništa revolucionarno, to je definitivno jedna od nakorisnijih aplikacija za Android korisnike koji cijene produktivnost i organizaciju.

Preuzmi Notepin

Quick Cursor

Borite se da koristite telefon jednom rukom? To nije iznenađenje, jer ekrani postaju sve veći i veći sa svakom novom generacijom uređaja. Ali Quick Cursor je genijalno rješenje problema.

Aplikacija postavlja kursor na vaš ekran kojim upravljate palcem i koji vam omogućava interakciju s dugmadima i drugim dijelovima korisničkog sučelja aplikacije.Samo trebate prevući palcem oko donje trećine ekrana, a sam kursor će se protegnuti sve do vrha. Samo ga poravnajte pomoću dugmeta i dodirnite, tako je jednostavno.

Preuzmi Quick Cursor

Universal Copy

Neke aplikacije kopiranje jednostavno ne podržavaju, a neke web stranice sprječavaju kopiranje, što može biti izuzetno frustrirajuće.

Uz Universal Copy, možete kopirati i zalijepiti gotovo sve iz bilo koje aplikacije, pa čak i kopirati tekst sa slike. Besprjekorno se integriše sa sistemom. Sve što trebate učiniti je dati aplikaciji relevantna dopuštenja, a sljedeći put kada želite kopirati tekst, samo pokrenite aplikaciju koristeći vezu na traci s obavijestima, a zatim kopirajte dugim pritiskom ili aktivirajte način skeniranja da pronađete tekst u sliku.

Preuzmi Universal Copy

Sesame

Sesame je univerzalna pretraga. Toliko je dobra da bi lako mogla postati vaša najčešće korištena aplikacija.

Sesame može pretraživati u gotovo svim vašim drugim aplikacijama, prikazujući poruke sa Slack-a ili playliste u Spotifyju direktno sa vašeg početnog ekrana.

Takođe stvara prečice do određenih funkcija unutar tih programa. Bilo da želite da učitate svoju dnevnu rutu do posla ili brzo provjerite rezultate uživo u svojoj omiljenoj sportskoj aplikaciji, možete samo jednim dodirom.

Preuzmi Sesame

Niagara Launcher

Ako želite da pojednostavnite korištenje mobitela onda je ovo prava aplikacija za vas. Niagara ne sadrži ikone, widgete, foldere za aplikacije i sve ostale stvari koje zatrpaju vaš telefon. Umjesto njih, dobijate nekoliko prečica za svoje omiljene aplikacije, vertikalni indeks aplikacija dizajniran za upotrebu jednom rukom i nekoliko drugih alata za efikasnost. To uključuje mogućnost lakšeg pregleda obavijesti i skrivanja onih aplikacija koje rijetko koristite.

Na aplikaciju je potrebno malo navikavanja, ali vrijedi pokušati.

Preuzmi Niagara Launcher

Super Status Bar

Android je uvijek bio jako prilagodljiv, ali jedno područje koje većina ljudi ignoriše je statusna traka. Ova aplikacija to konačno mijenja.

Pomoću Super Status Bar aplikacije možete podesiti svjetlinu ekrana ili nivo jačine zvuka prevlačenjem duž vrha ekrana. Možete postaviti oznaku za pregled vaših dolaznih poruka i obavještenja. I možete postaviti mnoge druge kontrole pokretima, pratiti trajanje baterije ili promijeniti izgled cijelog područja.

Preuzmi Super Status Bar

Najnovije

Popularno

Više savjeta