Ovo možda niste znali o all on 4 implantima…

Savremeni ideali ljepote nametnuli su, blistavo bijele i pravilno raspoređene zube, kao jedno od mjerila fizičke privlačnosti kako ženskog, tako i muškog dijela populacije. Osmijeh je ukras svakog lica, pa zato i nije čudo što svi žele savršeno raspoređene zube. Savršen raspored i čistu bejlinu zuba, nažalost danas rijetko ko ima kao dar prirode. Međutim, stomatologija je toliko napredovala, da vam za kratko vrijeme može pružiti osmjeh o kakvom ste oduvijek sanjali. Vaše je samo da pronađete stomatološku ordinaciju koja vam ulijeva povjerenje, i da se prepustite njenom umjeću.

Ovo možda niste znali o all on 4 implantima…

Standard u zubnoj estetici su implanti koji mjenjaju zube koji vam nedostaju. Prednost implantata je njihova dugovječnost, jer su napravljeni od čvrstih i izdržljivih materijala, kao što je titanijum. Čak i osobe koje su alergične na metale, mogu imati implantate. Implant je dobra zamjena za prirodni zub, a njegova snaga je u većini slučajeva veća nego jačina prirodnog zuba. Postavljaju se potpuno u kost, i imaju funkciju kao korijen zuba.

Koncept ALL ON 4

Ukoliko spadate u one koji se suočavaju sa gubitkom prirodnih zuba i kostiju u vilici, ova metoda je savršeno rješenje za vas. Ovo je tehnika gdje sa najmanjim brojem implantata, dobijamo zube koji su čvrsti kao prirodni zubi. Radi se o 4 implanta, koji se postavljaju u vilici, i to na mjestu gde je kost najčvršća. Ako ste dugo bez svojih prirodnih zuba, obično u prednjem dijelu vilice ima dovoljno kosti za ovu proceduru. Postavljaju se dva zadnja implanta, obično na mejstu gde su bile četvorke i petice, i to pod uglom od 45 stepeni. Na ovaj način ne dolazi do kontakta samog implanta sa nervima i sinusima, pa samim tim ne može doći do njihovih povreda. Druga dva implanta se ugrađuju u dijelu vilice gdje su se ranije nalazile dvojke.,

Cijena all on 4 metode ide u korak sa kvalitetom

Kada je u pitanju tehnika all on 4 cijena nije jeftina i kreće se od 1500 eura po vilici pa do 5-6 hiljada evra. Iako cijena ALL ON 4 predstavlja veliki udar na budžet pacijenata, ona opravdava kvalitet. U pitanju je skuplja tehnika, koja vam pruža trajno rješenje i prelijep osmijeh. Nakon implantacije zube ćete dobiti u roku od 2-3 dana. Ukoliko 3D snimak pokaže da tvrdoća kosti nije dobra, i ne može garantovati stabilnost implantatima, onda se mora pričekati od 4-6 mjeseci. Za to vrijeme pacijentu se izrađuje privremena proteza, koja će poslužiti u periodu do 6 mjeseci, dok ne dođe do konačnog opterećenja implantata. ALL ON 4 cijena ovog koncepta svakako opravdava efekat koji se postiže, što dokazuju brojni zadovoljni pacijenti.

Prednosti ugradnje zubnih implantata po tehnici ALL ON 4

Najveća prednost ugradnje 4 implantata jeste smanjenje troškova, jer se uglavnom ugrađuje najmanje 6 implantata, tako da je razlika u cijeni očigledna, jer se ugrađuju dva implantata manje. Druga prednost je brzina dobijanja zuba, u roku od samo 2–3 dana, što je u današnje vrijeme jako bitno. Bitna prednost ove procedure je što je ona bezbolna, jer nema perioda oporavka, i vrlo brzo se možete vratiti svakodnevnim obavezama. Nakon ove procedure zubi su fiksirani i ne skidaju se, a osmijeh koji će vas krasiti je neprocenjiv. Svakako, dodatna prednost je što se ova tehnika planira digitalno, tako da odmah možete vidjeti šta možete da očekujete po završetku procedure.

Prema mišljenju stomatologa i iskustvima klijenata, all on 4 je tehnika koja će vam pružiti savršeno blistav osmijeh. Još ako se o zubima budete brinuli kako bi trebalo, postoji mogućnost da vam ovakvi zubi traju veoma dugo, ako ne i do kraja života. Ako ste zainteresovani za ovu uslugu, sve što treba da uradite jeste da kontaktirate provjereno dobru stomatološku ordinaciju i zakažete pregled kako biste dobili bitne informacije u vezi same procedure.

Mliječni zubi kod djece

Instagram eKako

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta