Korisne Gmail ekstenzije

Gmail je s godinama prilično sazrio, toliko da vam više ne trebaju ‘vanjski dodaci’ za određene korisne opcije, poput zakazivanja e-maila. Ali uvijek ima prostora za dodatna poboljšanja i ‘trikove’ koji slanje e-maila čine zabavnim i jednostavnijim, pogotovo ako vam je inbox toliko pun da nepročitane poruke odvlače pažnju i troše vrijeme ili pak ako čeznete za slanjem GIF-ova u e-mailu.

Korisne Gmail ekstenzije

Za sve te dodatne opcije pogledajte neke od najboljih Gmail proširenja koja su jednostavna i iznimno korisna:

Inbox When Ready

Internet je prepun distrakcija, a vaš inbox je dobar primjer toga. Kada god otvorite Gmail i želite poslati e-mail, postoji mogućnost da će vam pristigla pošta odvući pozornost i odvratiti vas od zadatka.

Rješenje za to bi moglo biti Inbox When Ready. Ovo je korisna opcija koja omogućuje da prema zadanim postavkama sakrijete sve e-mailove tako da možete bezbrižno pisati novi e-mail i poslati ga, prije no što se pogubite u moru pristiglih poruka.

Zanimljivo je i da se ova opcija može koristiti i za kontrolu učestalosti provjere pristigle pošte i ograničavanje vremena koje provodite u pregledavanju e-mailova.

Sredite inbox uz Sortd za Gmail

Sortd je ekstenzija za Chrome koja će se svidjeti onima koji žele organizirati svoje e-mailove. Dobra je stvar što Sortd ne mijenja funkcije Gmaila, već način kako se pošta prikazuje. Uz pomoć ove ekstenzije možete svoje e-mailove koristiti na način koji vama najbolje odgovara, jer je Sortd kombinacija planera, organizatora i e-maila.

Nakon što se Sortd instalira, pojavit će se ikonica u Gmail meniju, a kada na nju kliknete otvorit će se novi prozorčić s listama – Follow up, To Do, List 1 itd. Sve ovo olakšava praćenje pristigle pošte i određenih razgovora koji se često izgube u bespućima inboxa.

Gmail Reverse Conversation

Kao što znate, kada odgovarate na e-mailove u Gmailu, najnovije se poruke spuštaju na kraj. To je OK za brzo ‘skrolanje’ manjeg broja poruka, ali ako se radi o dugačkoj korespodenciji onda može postati iritantno. Da bi se to riješilo treba obrnuti redoslijed da bi najnovije poruke došle na vrh, a to možete uz Gmail Reverse Conversation – jednostavno i učinkovito rješenje koje štedi vrijeme ‘skrolanja’.

Trello i Todoist za Gmail

Za one koji često koriste Trello, ovaj dodatak je božji dar. Vaše e-mailove pretvara u zadatke u Trellu i rješava vas posla ručnog ubacivanja zadataka u Trello.

Slična je stvar i s Todoistom, koji vam omogućuje brzo dodavanje e-mailova kao zadataka u Todoistu, a možete si namjestiti i podsjetnike za daljnje korake i zadatke.

Jednostavno slanje GIF-ova

Zašto biste se ograničavali na slanje GIF-a u aplikacijama za razmjenu poruka, kada biste ih mogli slati i putem e-maila? Gfycat GIFs za Gmail ekstenzija je koja će vam pomoći da GIF-ove šaljete jednostavno i kada god poželite.

izvor: savjeti.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta