Gmail: Kako slati poruke direktno u smeće

Jedan od najkorisnijih alata za održavanje čistog Inboxa u Gmailu dolazi u obliku sistema filtera koji određene poruke mogu poslati u druge mape ili direktno u smeće.

Kako slati poruke direktno u smeće

Kako napraviti filter?

Za izradu filtera ćete  otvoriti Gmail i u okviru za pretraživanje pri vrhu kliknuti na strelicu prema dole. Nakon toga upišite ono što želite pretražiti – ako želite provjeriti je li pretraga provedena ispravno, bacite pogled na to koje se poruke prikazuju kad kliknete na pretraživanje. Nakon toga pri dnu prostora kliknite na ‘Izradi filter‘ i izaberite željenu radnju. Nakon toga potvrdite sa klikom na ‘Izradi filter‘.

Vodite računa da pri izradi filtera za prosljeđivanje poruka akcija radi samo na nove poruke. Ako neko odgovori na poruku koju ste filtrirali, odgovor će se filtrirati samo ako ima isti kriterij pretrage.

Kako napraviti filtar pomoću poruke?

Kako urediti ili brisati filtere?

Kao i u svim slučajevima do sad, prvo ćete morati otvoriti Gmail. Nakon toga u gornjem desnom uglu kliknite na Postavke > Prikaži sve postavke. Na novom ekranu birajte ‘Filteri i blokirane adrese‘ te tamo pronađite te kliknite na ‘Filteri i blokirane adrese’. Nakon što pronađete filter koji želite mijenjati kliknite na ‘Uredi ili Izbriši‘. Ako uređujete filter, kliknite ‘Nastavi‘ nakon što ste gotovi s uređivanjem. Za kraj pohranite promjene klikom na ‘Ažuriraj filtar‘ ili ‘U redu‘.

Izvor:tportal

Najnovije

Popularno

Više savjeta