Kako u Gmailu neku adresu staviti na “mute”

Ukoliko imate potrebu neku adresu staviti na “mute”, Gmail ima rješenje. On omogućava da nekog pošiljaoca ne blokirate nego samo stavite na “mute” tj. isključite notifikacije za mailove koji dolaze od njega.

Kako u Gmailu neku adresu staviti na “mute”

1. Otvorite Gmail i otvorite email čijeg pošiljaoca želite blokirati. Kliknite na više opcija (tri uspravne tačke) i izaberite opciju Filter messages like this.Kako neku adresu staviti na mute - Gmail 1

2. U sljedećem prozoru koji se otvori kliknite na Create filter.

3. Sada će se otvoriti panel sa svim opcijama filtriranja. Da biste isključili notifikacije morate izabrati opciju Skip the inbox (Archive it). Ona će automatski arhivirati mailove od izabranog pošiljaoca i nećete dobijati notifikacije za njih. Ovi mailovi neće biti označeni kao pročitani, te ukoliko želite i to morate označiti i opciju Mark as read.Kako neku adresu staviti na mute - Gmail 1

4. Ukoliko vam ovi filtrirani emailovi mogu zatrebati u budućnosti, najbolje je izabrati i folder u koji će biti smješteni. To možete učiniti pomoću opcije Apply the label koju ćete obilježiti i zatim kliknuti na padajući meni u nastavku. Tu izaberite postojeći folder ili kreirajte novi.

Budite oprezni pri kreiranju ovakvih filtera jer možete propustiti neki važan email. Najbolje je ovakve filtere postaviti za generičke mailove.

Ukoliko želite poništiti neki od kreiranih filtera to možete učiniti klikom na opcije u Gmailu (ikona zupčanika) te izabrati Settings. Zatim idite na Filters and blocked addresses karticu i pobrišite filtere koje želite.

Kako aktivirati Gmail tamni način rada na Androidu

Kako postaviti sliku na gmail

Izvor: Addictive Tips

Najnovije

Popularno

Više savjeta