Kako provjeriti koliko vremena provodite na Facebook-u i Instagramu

Mislite li da ste previše opsjednuti društvenim mrežama, ne brinite jer niste jedini. Riječ je o vrlo zaraznim aktivnostima. Ako vas zanima koliko vremena provodite na ovim popularnim društvenim mrežama, postoji način i za to. Ova opcija  omogućava korisnicima jednostavnije praćenje njihovih online navika. Tako možete na vrijeme intervenisati ukoliko sami sebe uhvatite da previše vremena provodte na Instagramu ili Facebook-u.

Kako provjeriti koliko vremena provodite na Facebook-u i Instagramu

Da bi ova opcija bila moguća morat ćete instalirati njihove mobilne aplikacije.  Trenutno je praćenje moguće samo za vrijeme provedeno na mobilnim aplikacijama. Ako spadate među korisnike koji ionako većinu vremena provode koristeći mobilni Facebook i Instagram, ovom metodom možete saznati koliko ste zapravo postali ovisni o popularnim društvenim mrežama.

Facebook

Kako biste vidjeli koliko vremena provodite na Facebooku, odaberite  “Postavke” a zatim opciju “Vaše vrijeme na Facebooku” (“Settings-Your time on Facebook”)

Instagram

Kako biste vidjeli koliko vremena provodite na Instagramu, u gornjem desnom uglu kliknite na opciju “Vaša aktivnost” (“Your Activity”)

Društvene mreže, kao i Internet, u današnjem svijetu zauzimaju sve veći dio našeg vremena. Iako mnogi misle da je riječ o bezazlenoj stvari, one mogu izazvati brojne negativne posljedice ukoliko na njima provedemo više vremena nego u stvarnom životu. Simptomi koji upućuju na ovisnost o društvenim mrežama su rastrojenost, promjene raspoloženja, nemogućnost kontroliranja nad vremenom provedenom na internetu, itd.

Ova je ovisnost opasnija time što ju je teško uočiti s obzirom na to da više-manje svi non stop “visimo” na Instagramu ili Facebooku. Pogledate li malo oko sebe, svi u rukama drže pametne telefone i provjeravaju svoje profile, a osobito se to odnosi na pripadnike mlađih generacija.

Instagram priče: Kako ih u tajnosti pregledavati

Društvene mreže mogu biti veliki gubitak vremena, ukoliko ne znamo kontrolirati vrijeme koje tamo provodimo. Istraživanja su pokazala ta milijuni ljudi dnevno provode sate i sate na društvenim medijima.

Zapratite nas na ovim društvenim mrežama

Facebook

Instagram

Najnovije

Popularno

Više savjeta