Kako ažurirati Instagram na Androidu i iOS-u

Instagram je popularna društvena mreža koja omogućava korisnicima da dijele fotografije i videozapise sa svojim pratiocima. Platforma se stalno razvija s novim funkcijama i poboljšanjima, te je važno znati kako ažurirati Instagram kako biste imali pristup najnovijim mogućnostima i poboljšanjima. U ovom članku, vodit ćemo vas kroz proces ažuriranja Instagrama na Androidu i iOS-u.

Kako ažurirati Instagram na Androidu i iOS-u

Ažuriranje Instagrama na Androidu:

  1. Otvorite Google Play Store: Pronađite aplikaciju Google Play Store na svom Android uređaju i dodirnite je da je otvorite.
  2. Pristupite meniju: U gornjem lijevom uglu ekrana kliknite na ikonu s tri horizontalne crte da biste otvorili meni.
  3. Pronađite Instagram: U meniju pronađite opciju “Moje aplikacije i igre” ili “Ažuriranja”. Povucite prstom prema dolje da biste osvježili listu ažuriranja.
  4. Pronađite Instagram: Pretražite listu ažuriranja dok ne pronađete Instagram. Ako postoje dostupna ažuriranja, vidjet ćete opciju “Ažuriraj” pored Instagrama.
  5. Ažurirajte Instagram: Dodirnite opciju “Ažuriraj” pored Instagrama. Aplikacija će početi preuzimati i instalirati najnoviju verziju Instagrama na vaš uređaj.

Ažuriranje Instagrama na iOS-u:

  1. Otvorite App Store: Pronađite ikonu App Store na svom iOS uređaju i dodirnite je da je otvorite.
  2. Pronađite Instagram: U donjem desnom uglu ekrana kliknite na ikonu “Ažuriranja” da biste otvorili listu dostupnih ažuriranja.
  3. Ažurirajte Instagram: Ako postoje dostupna ažuriranja za Instagram, pronađite Instagram na listi i dodirnite opciju “Ažuriraj” pored njega. Aplikacija će početi preuzimati i instalirati najnoviju verziju Instagrama na vaš uređaj.

Važno je napomenuti da će vrijeme preuzimanja i instalacije ažuriranja zavisiti od brzine vaše internet veze. Također, provjerite imate li dovoljno slobodnog prostora na svom uređaju za preuzimanje ažuriranja.

Ažuriranje Instagrama je važno kako biste imali pristup svim novim opcijama, sigurnosnim ispravkama i poboljšanjima koje Instagram redovno implementira. Redovno provjeravajte dostupna ažuriranja i osigurajte da je Instagram uvijek ažuriran na najnoviju verziju kako biste uživali u najboljem iskustvu na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Kako ukloniti Instagram objave koje vam se ne sviđaju

Najnovije

Popularno

Više savjeta