Kako pronaći Twitter liste za praćenje

Twitter je društvena mreža koja omogućava korisnicima da prate i budu pratitelji drugih korisnika, te da prate interesantne teme putem hashtagova. Međutim, ponekad se na Twitteru može gubiti u moru informacija i pratiti samo pojedinačne korisnike. Srećom, Twitter liste su izvrsni alat koji vam omogućava da organizirate svoje praćene korisnike u kategorije, što čini praćenje sadržaja lakšim i učinkovitijim. U ovom članku ćemo vas naučiti kako pronaći Twitter liste koje možete pratiti kako biste dobili relevantan sadržaj koji vas zanima.

Kako pronaći Twitter liste za praćenje

  1. Korištenje Twitter pretrage

Prvi način za pronalaženje Twitter lista je korištenje Twitter pretrage. Jednostavno unesite ključne riječi koje vas zanimaju u polje za pretragu na Twitteru i odaberite opciju “Lista” u padajućem meniju kako biste filtrirali rezultate i pronašli relevantne liste.

  1. Korištenje Twitter direktorija

Twitter ima direktorij koji vam omogućava pretraživanje kategorija i pronalaženje korisnika koji su napravili javne liste. Posjetite Twitter direktorij i pregledajte različite kategorije kako biste pronašli liste koje vas zanimaju.

  1. Korištenje web stranica trećih strana

Postoje web stranice koje su posvećene pružanju Twitter listi na različite teme. Na primjer, Listpedia i TwitRSS su web stranice koje vam omogućavaju pretraživanje i pronalaženje Twitter lista prema interesantnim temama i korisnicima.

  1. Praćenje Twitter korisnika sa relevantnim listama

Još jedan način da pronađete Twitter liste je praćenje korisnika koji su poznati po svojim relevantnim listama. Mnogi korisnici na Twitteru prave liste na određene teme i dijele ih s javnošću. Pronađite takve korisnike i pratite njihove liste kako biste dobili relevantan sadržaj.

  1. Upotreba Twitter hashtagova

Traženje Twitter hashtagova koji su povezani s temom koja vas zanima može dovesti do relevantnih Twitter lista. Pretraživanjem hashtagova možete pronaći korisnike koji koriste te hashtagove i prateći njihove liste možete doći do sadržaja koji vas zanima.

  1. Povezivanje s Twitter zajednicama

Postoji mnogo Twitter zajednica koje su posvećene određenim temama i interesima. Povezivanjem s takvim zajednicama možete pronaći relevantne liste i pratiti ih kako biste dobili relevantan sadržaj.

Praćenje Twitter lista je odličan način za organiziranje vaših interesa i dobijanje relevantnog sadržaja na Twitteru. Korištenjem Twitter pretrage, direktorija, web stranica trećih strana i hashtagova, možete lako pronaći liste koje odgovaraju vašim interesima. Također, praćenje korisnika koji dijele relevantne liste i povezivanje s Twitter zajednicama može vam pomoći da ostanete informisani o temama koje vas zanimaju. Isprobajte ove savjete i uživajte u boljem Twitter iskustvu s relevantnim sadržajem. Sretno “twitanje”!

Kako otkriti je li vam neko provalio u Facebook ili Twitter profil

Najnovije

Popularno

Više savjeta