Kako otkriti je li vam neko provalio u Facebook ili Twitter profil

Twitter i Facebook imaju alate putem kojih možete provjeriti koliko se ljudi i kada logiralo na vaš račun te tako uočiti nešto sumnjivo. Tako je moguće odjaviti se s daljine ili prijaviti sumnjive prijave.

Kako otkriti je li vam neko provalio u Facebook ili Twitter profil

Facebook

Sve što treba učiniti je pristupiti izborniku Settings > Security and login > Where You're Logged In. Klikom na Edit otkrit će se sve aktivne sesije Facebooka. Na prikazanoj listi možete pogledati sve lokacije, vremena kao i uređaje sa kojih se logiralo na vaš profil.

Kako bi se odlogirali, sve što trebamo napraviti je kliknuti Log out of all sessions” ili selektivno pogasiti pojedina logiranja klikom na željenu sesiju.

Twitter

Prva stvar koju treba napraviti je provjeriti povijest prijava. Ovo je izvedivo putem izbornika Settings > Your Twitter Data. Prije svega  Twitter će pitati za lozinku.

U ovom izborniku vidi se popis svih uređaja aktiviranih na našem računu Twitter te aplikacije kojima smo dali pristup. Ako želimo provjeriti je li nam neko ulazio na profil trebamo pogledati popis instanci adrese Twitter.com.

Moguće je onemogućiti pristup profilu preko neke sumnjive aplikacije. Da bi to uradili moramo otići na na Settings > Apps te tamo povući dozvolu nepoželjnoj aplikaciji.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta