Kako poboljšati korištenje Youtube servisa

Pogledajte mali pregled alata pomoću kojih možete unaprijediti pojedine opcije i korištenje YouTube servisa ili ovoj platformi dodati posve nove mogućnosti.

Kako poboljšati korištenje Youtube servisa

Tiny.Video

Šta napraviti kad prijateljima želite pokazati tek manji dio podužeg video zapisa? Tiny.Video će vam olakšati dijeljenje sadržaja YouTubea te omogućiti da to učinite bez prijevremenog otkrivanja sadržaja.

Možete ga upotrijebiti za odabir dijela videa koji želite podijeliti tako što ćete odrediti početak i kraj isječka, ukloniti traku s prikazom vremena trajanja, namjestiti brzinu reprodukcije, staviti video u beskonačnu petlju, pa i prikazati ga na cijelom zaslonu, piše tportal.

Hashcut

Web alat Hashcut također možete upotrijebiti kako biste odredili početak i kraj isječka iz videa.

Ali, to je tek početak. Omogućit će vam spajanje raznih isječaka iz istog videa kako bi, primjerice, od petominutnog videa napravili tri koja traju 20 sekundi svaki. Možete dodavati bilješke uz video i njegove pojedine dijelove, kao i tekst, emotikone i naljepnice. Postoji i kao dodatak za web preglednik Chrome.

Kako biste ga koristili morate se registovati.

Kako da YouTube sam briše historiju pregledavanja

Invideo for YouTube

Invideo for YouTube je dodatak (ekstenzija) za web preglednik Chrome koja omogućuje pretraživanje teksta u audio zapisima, za što koristi transkripciju video zapisa. Možete kliknuti na bilo koji dio videa kako biste otišli do traženog dijela.

vdNote

Pomoću aplikacije vdNote možete dodavati bilješke uz, recimo, predavanja kojima YouTube obiluje.

Nema registracije – sve što trebate napraviti je dodati URL adresu u prvu traku i pritisnuti tipku Enter.

Bilješke možete potom dodavati u drugu traku, nakon čega će se prikazivati s desne strane, s automatski dodanom vremenskom oznakom. Bilješke možete uređivati i dijeliti. Klik na bilješku odvest će primatelja izravno na dio videa na koji želite ukazati.

Ilumu

Web aplikacija Ilumu bi vas mogla riješiti dosadnih reklama i oglasa. U adresi URL riječ youtube zamijenite s ilumu i pritisnite tipku Enter. Ilumu će potom ukloniti oglase iz videa i spriječiti YouTube u praćenju internetskih kolačića (cookies) te video prikazati preko cijelog zaslona. A možete ga staviti i na beskonačno ponavljanje, što je super kad želite čuti svoju omiljenu pjesmu više puta zaredom.

 

Izvor: jabuka.tv

Najnovije

Popularno

Više savjeta