Kako instalirati BitTorrent – program za preuzimanje torrenta

Iako nije najlegalniji način preuzimanja programa ili muzike, torrent je ipak toliko popularan da vrijedi napisati objašnjenje za one koji ne znaju kako instalirati BitTorrent program.

Postoje i drugi programi za preuzimanje torrenata, ali BitTorrent je definitivno najpoznatiji i najstabilniji na tržištu.

Kako instalirati BitTorrent

1 Treba vam program za preuzimanje i otvaranje torrenata. Najpoznatiji danas je BitTorent Možete ga preuzeti OVDJE

2 Sa liste ponuđenih opcija, izaberite verziju koja odgovara vašem operativnom sistemu. Bitorrent Pro nije besplatan, pa zato tražite posljednju BitTorrent Stable verziju.

3 Preuzimanje će nakon klika na određenu verziju biti samo pokrenuto. Sačekajte da završi i potražite preuzeti fajl u vašem folderu za preuzimanja. To je obično folder Preuzimanja / Downloads.bitorrent1

4 Kliknite brzo 2 puta na Bitorrent.exe fajl i pratite korake instalacije. Ako vam bude ponuđeno da instalirate i toolbar (traka sa alatima) isključite tu opciju i instalirajte samo BitTorrent.

5 Nakon instalacije pokrenite program. Ukoliko koristite Firewall dobićete pitanje da li da dopustite programu BitTorrent da prima konekcija sa interneta. Dozvolite mu i nastavite dalje.

6 Nakon što ste uspješno instalirali BitTorrent, svaki put kada nađete neki torrent na webu, npr na PirateBay.se stranici ili slično, preuzmite ga i nakon pokretanja izaberite da se automatski otvara sa BitTorrent programom.

bittorrent_2
Napomena:
Budite vrlo pažljivi pri traženju torrenata na webu. Mnogo njih sadrži viruse i druge fajlove koji mogu oštetiti vaš operatini sistem. Ukoliko vas AntiVirus program upozori da je neki torrent potencijalno opasan, ne preuzimajte ga.

Ukoliko nemate instaliran Antivirusni program na vašem sistemu, obavezno to učinite odmah, a evo i kako: Instalirajte besplatni Avast antivirus

Najnovije

Popularno

Više savjeta