Kako brzo počistiti Gmail

Googleov servis za webmail nudi puno prostora za pohranu, ali i to ima granicu. Ako ste joj se približili i ne želite plaćati za proširenje, evo zgodnog trika kako brzo počistiti Gmail…

Kako brzo počistiti Gmail

Otvorite svoj Gmail i skrolajte do dna stranice. U lijevom kutu biste trebali moći vidjeti koliko vam je prostora za pohranu preoostalo.

Najbrži način kako to izvesti je postaviti određene parametre u tražilicu Gmaila i potom brisati veliki broj poruka odjednom.

Srećom, u Googleu su već odradili dio posla za vas jer su poslagali e-mailove koje ste primili po kategorijama. Prva kategorija za odstrijel trebala bi biti Promotions jer je u njoj vjerojatno najveći broj poruka kojih se možete odmah riješiti bez puno razmišljanja.

Tu bi trebale biti poruke koje stižu od trgovaca, restorana i sličnih djelatnosti. Kažem ‘trebale’ jer bi se moglo dogoditi da se zalomi i pokoji newsletter te druge sadržajem slične poruke koje ćete možda poželjeti sačuvati.

Kako biste smanjili rizik brisanja nečeg potencijalno korisnog dodajte i vremensko ograničenje. Recimo, ako želite izlistati svu poštu u kategoriji Promotions stariju od dvije godine, u tražilicu trebate upisati category:promotions older_than:2y.

Kad dobijete popis označite kućicu Select All pri vrhu lijevo.

Najnovije

Popularno

Više savjeta