Evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o pojedincu – kao na primjer koja vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji, evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Nedavne studije otkrivaju i neke nove karakterne zanimljivosti koje su tipične za osobe s određenom krvnom grupom

Evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan's Institue of Pest Control Technology.
Kako pobediti stres?

Advertisements


Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

Krvna grupa A

Časopis Neuropsychobiology je objavio kako osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni preduzeti šta god je potrebno bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od tridesetih godina prošlog vijeka, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.
Ove zvijezde imaju užasan karakter

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidive.

Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.
12 namirnica koje poboljšavaju pamćenje

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane riječ je saosjećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

(Zadovoljna.hr)