Vozite biciklo i budite fit i zdravi

Spojite ugodno s korisnim i vozite biciklo! Biciklo je mnogo više od prijevoznog sredstva, stoga ćemo podijeliti s vama nekoliko razloga zbog kojih biste trebali početi voziti biciklo.

Vozite biciklo i budite fit i zdravi

1 Fit tijelo

Želite fit tijelo? Vozite bicikl! Dok vozite bicikl, radi svaki vaš mišić na tijelu. Redovita vožnja biciklom jača mišiće nogu i izvrsna je za mobilnost zglobova. Postepeno ćete vidjeti poboljšanje tonusa vaših nogu i bedara.

2 Čuvate okoliš

Dosta je bilo automobila, krenite na posao biciklom! Istraživanje Europske biciklističke federacije je utvrdio da bi Europa mogla smanjiti svoje emisije CO2 za četvrtinu, ako stanovnici krenu voziti bicikle redovito kao Danci. U Danskoj prosječna osoba biciklira gotovo 690 kilometara godišnje, dok prosječni Britanac odvozi mršava 74 kilometra svake godine.

3 Otkrivate nova mjesta

Vožnja na dva kotača vas može odvesti daleko od kuće i upoznati s novim mjestima. Biciklizam vam omogućuje da vidite svijet te vozeći bicikl možete bolje upoznati ulice i arhitekturu grada.

4 Produžuje život

Bicikl ne samo da će vam uštedjeti novac, nego će vam i produžiti život. Jedno dansko istraživanje je pokazalo da žene koje gotovo svakodnevno vože bicikl žive u prosjeku 4 godine duže od onih koje ga ne voze.

5 Podiže raspoloženje

Intenzivna vožnja biciklom šalje endorfin u krvotok koji ćete osjećati satima nakon vožnje. Čak i ako biciklirate polako osjetit ćete značajna poboljšanja u raspoloženju.

6 Zdravlje srca

Bicikl je dobar i za vaše srce. Istraživanje objavljeno u British Medical Journal (2011.) je otkrilo da biciklisti koji odvoze 32 kilometra tjedno, imaju 50 posto manje izglede za razvoj kardiovaskularnih bolesti od onih koji ne koriste bicikl. Zvuči kao dobar razlog da se pedaliranje!

Najnovije

Popularno

Više savjeta