Aplikacije za sigurnije putovanje

Putovanje je često ispunjeno uzbuđenjem i avanturom, ali također može biti izazovno kada se suočite s nepoznatim okolinama i situacijama. Srećom, uz pomoć pametnih telefona, postoji niz aplikacija koje vam mogu pomoći da putujete sigurno. Bez obzira da li planirate putovanje u inostranstvo ili istražujete nepoznate krajeve u svojoj zemlji, ove aplikacije će vam pružiti dodatnu sigurnost i mir uma tokom vaših avantura. Evo sedam aplikacija koje vam mogu pomoći da putujete sigurno:

Aplikacije za sigurnije putovanje

  1. Safeture je sveobuhvatna aplikacija koja vam pruža upozorenja o sigurnosnim rizicima na vašem putovanju. Ova aplikacija koristi informacije iz pouzdanih izvora kako bi vas obavijestila o potencijalnim opasnostima, kao što su prirodne katastrofe, politički nemiri ili zdravstvene prijetnje. Također možete koristiti Safeture da biste pratili svoju rutu i podijelili svoj položaj s bliskim osobama kako bi znali gdje ste u svakom trenutku.
  2. bSafe bSafe je osobna sigurnosna aplikacija koja će vam pomoći da ostanete povezani s vašim prijateljima ili članovima porodice tokom putovanja. Aplikacija ima funkciju pratitelja u stvarnom vremenu koja prati vaš položaj i omogućuje vam jednostavno dijeljenje vaše lokacije s odabranim kontaktima. Uz to, bSafe ima SOS funkciju koja može hitno obavijestiti vaše kontakte u slučaju da se nađete u nevolji.
  3. TripWhistle Global SOS je aplikacija koja nudi hitne informacije i kontakte u slučaju krize ili hitnosti dok ste u inostranstvu. Aplikacija vam omogućava brz pristup lokalnim hitnim brojevima, ambasadama i konzulatima, kako biste mogli odmah kontaktirati pomoć u slučaju potrebe. Također možete dodati kontaktne informacije svojih bliskih osoba kako bi ih aplikacija automatski obavijestila u slučaju nužde.
  4. Situational Awareness je aplikacija koja koristi GPS tehnologiju za praćenje sigurnosnih informacija u stvarnom vremenu. Aplikacija vas upozorava na potencijalne prijetnje u vašem okruženju, uključujući prirodne katastrofe, saobraćajne nesreće, kriminal i druge rizike. Također možete primati upozorenja o vremenskim uslovima kako biste se bolje pripremili za putovanje.
  5. TravelSafe Pro je aplikacija koja vam pruža informacije o bezbjednosti i zdravlju za destinacije širom svijeta. Možete saznati o potrebnim vakcinacijama, medicinskim informacijama i općim sigurnosnim savjetima za svaku zemlju koju planirate posjetiti. Aplikacija također ima mogućnost hitnog poziva za pomoć i dijeljenja lokacije s odabranim kontaktima.
  6. Watch Over Me je aplikacija koja djeluje kao vaš digitalni pratilac za sigurnost. Možete postaviti “čuvare” u aplikaciji, odnosno kontakte koje želite obavijestiti u slučaju opasnosti. Aplikacija vam omogućava postavljanje vremenskog ograničenja za aktivnost, a ukoliko ne označite da ste sigurni prije nego što istekne vrijeme, aplikacija će automatski obavijestiti vaše “čuvare”.
  7. RedZone je aplikacija koja se fokusira na sigurnost u gradovima. Aplikacija vam pruža informacije o kriminalu i opasnostima u različitim dijelovima grada kako biste izbjegli područja s visokim rizikom. Također možete dobiti upozorenja o izvanrednim situacijama i krizama u stvarnom vremenu kako biste mogli preduzeti odgovarajuće mjere opreza.

Prije nego što započnete svoje putovanje, preporučujemo da preuzmete nekoliko ovih aplikacija kako biste osigurali svoju sigurnost i osjećali se zaštićeno tokom vaših avantura. Zapamtite, putovanje može biti uzbudljivo iskustvo, ali vaša sigurnost uvijek treba biti prioritet. Sretan i siguran put!

Korisne aplikacije za putovanja

Najnovije

Popularno

Više savjeta