Najbolji pametni satovi za 2017. godinu

Otkako su se pametni satovi pojavili na tržištu ovi uređaji plijene sve veću pozornost kod sve većeg broja potencijalnih korisnika. Proizvođači prate ove trendove, pa se na tržištu pojavila gomila modela. Donosimo izbor najboljih pametnih satova u 2017. godini.

Najbolji pametni satovi za 2017. godinu

pametni satovi 2017O čemo se radi? Uglavnom o tome da veliki broj korisnika želi imati ono što je donedavno bilo nezamislivo – kombinaciju sata i pametnog telefona – na neki način. Iako u osnovi pametni satovi slijede ovu formulu postoje neke razlike između njih, a koje su to razlike kao i koji su najbolji pametni satovi na tržištu pročitajte u nastavku.

Apple Watch Series 2

Cijena: od 450€

pametni satovi - Apple Watch Series 2Pobjednik prošlogodišnjeg natjecanja za najbolji pametni sat na Wareable Tech Awardsu, Apple Watch jednostavno ‘šije’ konkurenciju bez ikakvih problema. Vodootporan, sa GPS-om koji se nalazi u tijelu koje izgleda još i bolje od prethodnika, Apple Watch Series 2 bez ikakvih problema pobjeđuje i najljuće rivale te osvaj velik broj korisnika.

Iako neke stvari još uvijek imaju prostora za popravljanje i unaprijeđivanje, radi se o satu s kojim dobivate ‘ono nešto’ zbog čega ćete biti ispred konkurencije.

Mogućnosti sata: GPS, vodootporan, Apple Pay, baterija koja traje dva dana, senzor otkucaja srca.

LG Watch Sport

Cijena: oko 330€

pametni satovi - LG Watch SportRadi se o flagshipu koji u sebi ima najnoviji Googleov operativni sustav za pametne satove – Android Wear 2.0 – LG Watch Sport je prema kvaliteti, barem prema mišljenju velikog broja korisnika, odmah iza Appleovog Watch Series 2.

Neke od mogućnosti koje ima su GPS, LTE i NFC za Google Store, LG-jev novi pametni sat ima i dorađeni Google Fit, kao i programe third party developera kao što je Strava. Zaslon uređaja je 1.38 inčni OLED, sa rezolucijom od 480 x 480 i čak 348 ppi-ja gustoće točkica.

No, otporan se na dubinu do najviše 1.5 metara i to do 30 minuta čime ovaj pametni sat nije za plivače. No, za one koji traže zgodan sat koji ima dobre mogućnosti – LG Sport Watch je nešto na što trebaju obratiti pozornost.

Mogućnosti sata: GPS, LTE, NFC, Android Pay, senzor otkucaja srca.

Samsung Gear S3

Cijena: 400€

pametni satovi - Samsung Gear S3Sada kompatibilan i sa Android i sa iOS operativnim sustavima, Samsung Gear S3 bi mogao biti broj jedan u izboru pametnih satova velikog broja kupaca. Iako se u dimenzijama malo povećao u odnosu na Samsung Gear S2, ono što je veće tijelo sata još donijelo jest i bolja baterija, GPS te zaslon na kojemu Tizen može zaista ‘zasjati’.

Što se tiče iskoristivosti za sportske aktivnosti, Gear S3 nije baš sat koji se može preporučiti svima i to najviše zbog nedostatka otpornosti na vodu kao i dosta slab izbor pripadajućih aplikacija, no sa svojim dizajnom i jakom baterijom Samsung Gear S3 je ipak poprilično dobar sat koji će zadovoljiti jedan dio kupaca – najviše onaj dio koji traži pametni sat s dobrom baterijom.

Mogućnosti sata: GPS, Samsung Pay, Tizen, senzor otkucaja srca.

Garmin Vivoactive HR

Cijena: 230€

pametni satovi - Garmin Vivoactive HRI dok su Appleovi i LG-jevi pametni satovi dobri za sportske aktivnosti, Garminov Vivoactive HR je baš skroz na skroz sportski sat. O čemu se radi?

Zahvaljujući zasebnim GPS modovima za trčanje, bicikliranje, plivanje, igranje golfa te bilo kakvog rada u teretani Vivoactive HR je sat koji će vrlo lako prikazati detaljne izračune koji će biti očitani na Garmin Connect, a uz to sat savršeno dobro funkcionira i na aplikacijama kao što su Strava te RunKeeper. Uz to, sat vrlo dobro obavlja radnje kao što su prikazivanje obavijesti, prognoza vremena i kalendar.

Ovaj sat također ima barometarski visinomjer, što i nije čest slučaj kod sportskih satova. Prilikom sportske upotrebe sat vibrira veselo kad ubrzano hodate ili trčite, ali će također vibrirati ljutito ako raadimo prevelike pauze i odmaramo, pozivajući vas da nastavite sa treningom. Ako vas to iritira može se isključiti.

Zahvaljujući svom zaslonu male snage – cinici bi rekli “niske rezolucije”, Vivoactive HR će biti sa vama punih pet ili više dana prije nego što morate potražiti USB punjač.Jedino stalnom uporabom GPS-a drastično smanjujete trajanje baterije, po Garminovim navodima može trajat do 13h sa stalno upaljenim GPS-om.

Pored toga ovaj pametni sat je otporan i na vodu, pa ga možete oprati u sudoperu ili zaroniti sa njim do 50m dubine. Ako želite imati pametni sat koji će prije svega biti namijenjen za mjerenje športskih izračuna – Garmin Vivoactive HR je sat po vašoj mjeri.

Mogućnosti sata: GPS, senzor otkucaja srca, kompatibilnost i spojivost sa Garmin Connect, zasebni modovi za športske aktivnosti.

Polar M600

Cijena: 300€

pametni satovi - Polar M600I dok je Garmin Vivoactive HR sat koji će biti savršen za sportaše općenito, Polar M600 je sat koji će biti idealan za trkače.

Sat koji je izrađen od tvrtke Polar i podržan Android Wear OS-om, Polar M600 je moćan pametni sat kojeg će htjeti imati svaki trkač. Od aplikacija za trkače trebamo navesti napredna mjerenja kao što su Training Benefit, Running Program, Running Index i Sport Profile.

No, s obzirom da je na Polar M600 ugrađen i Android Wear, ovaj sat isto tako sa savršenom lakoćom može pokretati aplikacije, otvarati obavijesti, a osim toga ima i Google Voice naredbe koje vam omogućavaju izdavanje jednostavnih naredbi glasom.

Odličan sat za trkače i njima slične, Polar M600 je pametni sat u kojemu su objedinjene Android mogućnosti sa trkačkim aplikacijama.

Mogućnosti sata: senzor otkucaja srca, GPS, Android Wear 2.0 (uskoro), mogućnost sinkronizacije sa Polar Flow.

Pebble 2

Cijena: 100€

pametni satovi - Pebble 2Kada govorimo o dugotrajnosti baterije, pametni satovi rijetko kada da impresioniraju, no sa Pebbleom to nije slučaj.

Sat kao takav se može svrstati pod ‘low end’ pametne satove, što znači da je Pebble 2 sat za one koji su skromnijih očekivanja. Ipak, to ne znači da sat nema ništa za ponuditi. Od mogućnosti treba navesti senzor otkucaja srca te poprilično dobra platforma za fitness.

Sat je isto tako kompatibilan sa mnoštvom aplikacija i uz to Timeline sučelje je poprilično korisno. Ako ste početnik u svijetu pametnih satova i skromnijih ste očekivanja Pebble 2 bi mogao biti sat za vas.

Mogućnosti sata: senzor otkucaja srca, baterija koja traje i do tjedan dana, mnoštvo Pebble aplikacija.

Iako pametni satovi nisu još uvijek toliko prošireni kao pametni telefoni i tableti, činjenica jest da pametni satovi, polako ali sigurno sve više osvajaju tržište i da se sve veći broj korisnika odlučuje za njih. Ovo nam naravno sugerira da je budućnost pametnih satova osigurana te kako će se s vremenom, sve veći broj korisnika odlučivati na kupovinu pametnih satova.

Najnovije

Popularno

Više savjeta