Pametni sat koji radi na Brailleovom pismu

Na svijetu živi nešto oko 300 milijuna registrovanih slabovidnih osoba. Bez obzira na to što se tehnologija pokušava prilagoditi osobama s problemima s vidom, često kompanije u tome ne uspijevaju. Stoga, slabovidni korisnici tehnologije često budu zakinuti za veliki dio funkcionalnosti i jednostavno teško nalaze prigodne uređaje za sebe ne tržištu.

Pametni sat koji radi na Brailleovom pismu

sat koji radi na Brailleovom pismuJužnokorejska kompanija Dot predstavila je svoj prvi pametni sat na Brailleovom pismu. I dok su do sada slabovidne osobe s tehnološkim uređajima komunicirale uglavnom putem zvuka, sada će to biti moguće i putem dodira. Naime, upravo Brailleovo pismo riješiti će problem komunikacije između slijepog korisnika i samog tehnološkog uređaja.

Predstavljeni sat može se povezati s bilo kojim pametnim telefonom putem bluetooth-a i tako sinkronizirati podatke s telefona. Korisnici prilikom korištenja sata mogu podesiti kojom brzinom žele da im sat isporučuje podatke, što je također jedna od sjajnih stvari na ovome satu. Uređaj ima i Open API, što će omogućiti korisnicima diljem svijeta da se okušaju u programiranju aplikacija za slijepe osobe.

Prema dostupnim informacijama, satovi koji će se naći u slobodnoj prodaji imat će cijenu od 320 dolara.

Najnovije

Popularno

Više savjeta