Kako očistiti gumenu narukvicu od sata?

Gumenu narukvicu sa sata treba redovito održavati i prati. Donosimo koristan trik i savjet kako očistiti gumenu narukvicu od sata.

Kako očistiti gumenu narukvicu od sata?

Šta vam je potrebno za čišćenje gumene narukvice od sata:

  • zdjela napunjena toplom vodom
  • deterdžent za pranje posuđa
  • četkica za zube s mekom dlakom
  • soda bikarbona
  • tkanina od mikrovlakana ili pamuka

Stavite nekoliko kapi deterdženta za suđe u posudu s toplom vodom. Umočite krpu u sapunicu i njome obrišite narukvicu od sata. Ako ga to u potpunosti ne očisti, uklonite narukvicu sa sata, stavite ju u vodu i uronite na nekoliko minuta prije nego što pređete na sljedeći korak.

Izvadite narukvicu iz sapunice i položite je na tkaninu kako biste započeli idući korak ovog načina kako očistiti gumenu narukvicu od sata. Upotrijebite četkicu za zube da izribate narukvicu, koristeći meke, kružne pokrete ribanja.

Tvrdokorna mjesta ili mrlje riješite s malo sode bikarbone. Pospite ga na narukvicu od sata ili četkicu za zube i još jednom četkicom pređite po zahvaćenim područjima.

Isperite sav preostali sapun i/ili sodu bikarbonu i osušite traku pamučnom krpom ili krpom od mikrovlakana. Provjerite je li vaša gumena narukvica od sata potpuno suha prije nego što je ponovno nosite, jer biste u protivnom mogli navući mirise. Sada ste sigurni kako očistiti gumenu narukvicu od sata.

Izvor: net.hr

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta