Kako očistiti mobitel

Prije ili kasnije vaš ćete pametni telefon trebati temeljito očistiti. Donosimo pregled načina kako ukloniti prljavštinu i sačuvati uređaj u dobrom stanju. Pregled nekoliko problema i savjeta kako očistiti mobitel.

Kako očistiti mobitel

Na zaslonu su ostaci hrane

Kapljice umaka ili ulja čim prije pokupite ubrusom kako se ne bi širile. Dubinsko čišćenje obavite kod kuće, u blizini umivaonika. Stavite komadić deterdženta za suđe na čist peškir ili platnenu krpu pa trljajte rubom o rub tkanine pod mlazom vode dok ne dobijete malo pjene. Nemojte ga potpuno namočiti već tek koliko je dovoljno kako biste očistili mobitel.

Vodu i neabrazivni deterdžent sigurno je koristiti u malim količinama, pogotovo ako čistite uređaje koji su certificirani kao otporni na vodu.

Da dezinfikujete mobitel pomiješajte destiliranu vodu i bijeli ocat u omjeru pola-pola pa smjesu ulijte u špricalicu za pranje prozora. Pošpricajte mobitel i obrišite ga krpom od mikrovlakana.

Mobitel  umrljan karminom, šminkom…

Postupak je isti kao i pri uklanjanju ostataka hrane. Razmislite o dodavanju oleofobnog sloja zaštite i odmaknite malo uređaj od lica dok razgovarate.

Na mobitelu je nešto ljepljivo, niste sigurni o čemu je riječ

Ukoliko krpa blago natopljena neabrazivnim deterdžentom nije riješila problem, pokušajte ukloniti mrlju rubom bankovne kartice. Ali ne na zaslonu, već samo na kućištu! Korisni vam mogu biti i pamučni štapići za uši natopljeni acetonom. Pažnja, aceton može ukloniti boju s kućišta!!

U utoru za punjenje uređaja nakupilo se prljavštine i smeća

Uzmite  čačkalicu, zihericu, iglu ili alat za otvaranje ladica za kartice SIM. Dobro osvjetlite utor za punjenje i pažljivo gurnite čačkalicu u njega. Polako i nježno počnite uklanjati smeće nagomilano uz vanjske rubove. Nemojte prejako pritiskati.

U rešetki zvučnika nakupila se prašina

Upotrijebite iglu ili alat za otvaranje ladice za karticu SIM. Budite pritom nježni i oprezni.

Zaštitna futrola/maska se uprljala

Ako materijal od kojeg je napravljena to dozvoljava, potopite je u posudu s toplom vodom i neabrazivnim deterdžentom, pa je izribajte četkicom za zube. Mrlje tinte i osušene ostatke hrane možete pokušati ukloniti peškirom natopljenim sredstvom za čišćenje.

Ako ništa drugo ne pomaže, upotrijebite pamučne štapiće za uši natopljene u barem 70-postotni alkohol za čišćenje. Po završetku čišćenja temeljito obrišite i pustite neka se osuši.

Razlozi zbog kojih se mobitel sporo puni

Izvor: tportal

Najnovije

Popularno

Više savjeta