Amazon kupcu dostavio paket dronom

Kada je prije tri godine prvi čovjek Amazona Jeff Bezos najavio da će svojim kupcima dostavljati pakete dronovima, mnogi su mislili da je to neostvarivo. No, Amazon je dostavio paket dronom i Bezos je na Twitteru objavio video dostave u Engleskoj.

Amazon kupcu dostavio paket dronom

dostavio paket dronom

Prva Amazonova komercijalna dostava paketa dronom obavljena je 7. decembra. Let od Amazonova skladišta do kupca koji živi u Cambridgeshireu u Engleskoj trajao je 13 minuta, pri čemu je dron prešao nešto više od tri kilometra. Svoju uslugu dostave paketa dronom Amazon je nazvao Prime Air.

Iz Amazona poručuju da će testirati dostavu dronom s još dva kupca u blizini Cambridgea, gdje se nalazi veliki pogon te kompanije za testiranje dronova. Budu li testovi uspješni, Amazon u narednim mjesecima planira širenje usluge dostave dronom na više stotina kupaca – za početak.

Prva uspješna dostava paketa dronom velik je korak prema automatizaciji značajnog dijela Amazonovih usluga, piše New York Times.

Podsjetimo, Amazon je nedavno najavio da će otvoriti trgovinu bez prodavača i naplatnih kasa, u kojoj će kupci zahvaljujući novim tehnologijama moći uzeti iz dućana sve što požele i izaći iz njega, a sustav će detektirati što su kupili i poslati im račun e-mailom.

Najnovije

Popularno

Više savjeta