Najbolji besplatni programi za optimizaciju PC-ja

Programi za optimizaciju PC-ja odlično su rješenje za problematične situacije i sigurno će vam pomoći u otklanjanju problema. Gotovo bez iznimaka, svako računalo s vremenom dođe u fazu u kojoj ne može raditi onako brzo ili efikasno kako bismo mi željeli da radi. Već nakon nekoliko godina korištenja, PC počinje pokazivati znakove slabosti, često po cijenu naših živaca.

Najbolji besplatni programi za optimizaciju PC-ja

Izdvajamo nekoliko besplatnih programa koji će računalu vratiti stari sjaj.

CCleaner

programi za optimizacijuIako je zasigurno izgubio na kredibilnosti kod korisnika zbog nedavne zaraženosti malwareom, Avastov CCleaner sada je ponovno na tržištu, a definitivno je i najpopularniji na listi optimizacijskih softvera. Bez ikakvih troškova, CCleaner dolazi i do najskrivenijih mjesta u računalu te ga čisti u potpunosti. Pedantniji korisnici, naravno, mogu za samo 20 dolara dobiti zaštitu u realnom vremenu, pa dobro razmotrite sve raspoložive opcije.

Advanced SystemCare

programi za optimizacijuKao i CCleaner, najbolje od sebe daje kada u njega uložimo. Međutim, Iobit Advanced SystemCare svakako pomaže korisnicima, čisteći junk na računalu i sve ostale neželjene programe uz osnovnu optimizaciju. Najveći problem ovog softvera je donošenje nekoliko neželjenih aplikacija sa sobom prilikom instalacije. Ne čudi stoga, što se Advanced SystemCare smatra korisnim, ali tek sekundarnim rješenjem.

System Mechanic

programi za optimizacijuIolo System Mechanic čisti radnu memoriju, uklanja neželjene dokumente i aplikacije, sprječava automatsko pokretanje programa u pozadini, blokira bloatware; ukratko – rješava se svog smeća na PC-ju. Samim time, softver štiti privatnost jer uklanja internetsku aktivnost, te isto tako ubrzava rad računala.

 

Izvor: PCchip.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta