Kako preuzeti i instalirati Windows 11

Kako preuzeti i instalirati Windows 11 – najnoviji operativni sistem koji je objavio Microsoft. Sa svojim modernim dizajnom, poboljšanim funkcionalnostima i novim mogućnostima, Windows 11 nudi korisnicima još bolje iskustvo korištenja računara. Ako želite da isprobate ovaj novi operativni sistem, slijedite korake u nastavku da biste preuzeli i instalirali Windows 11.

Kako preuzeti i instalirati Windows 11

  1. Provjerite da li vaš računar ispunjava minimalne sistemske zahtjeve: Prije nego što započnete proces preuzimanja i instaliranja Windows 11, provjerite da li vaš računar ispunjava minimalne sistemske zahtjeve. Windows 11 zahtijeva određenu konfiguraciju hardvera, uključujući procesor, RAM memoriju, skladišni prostor i grafičku karticu. Provjerite na zvaničnoj Microsoftovoj web stranici da li vaš računar ispunjava te zahtjeve.
  2. Preuzimanje Windows 11: Posjetite zvaničnu Microsoftovu veb stranicu za preuzimanje Windows 11 ili kliknite OVAJ LINK da biste započeli preuzimanje.
  3. Pokrenite instalaciju: Kada preuzimanje završi, pronađite preuzeti instalacioni medij na vašem računaru i pokrenite ga. Slijedite uputstva na ekranu da biste započeli instalaciju Windows 11. Možda ćete morati odabrati odgovarajuće postavke jezika i lokaliteta prije nego što nastavite.
  4. Prihvatite licencne uslove i izvršite prilagodbe: Prilikom instalacije Windows 11, biće vam prikazani licencni uslovi. Pročitajte ih pažljivo i prihvatite ih kako biste nastavili instalaciju. Takođe, imaćete priliku da izvršite neke prilagodbe, kao što su odabir postavki privatnosti i personalizacije.
  5. Sačekajte završetak instalacije: Nakon što ste prihvatili licencne uslove i izvršili sve potrebne prilagodbe, sačekajte da se instalacija završi. Ovo može potrajati neko vrijeme, pa budite strpljivi.
  6. Pokrenite Windows 11: Kada se instalacija završi, vaš računar će se automatski ponovo pokrenuti sa novim operativnim sistemom. Slijedite uputstva koja se pojave na ekranu za postavljanje osnovnih postavki, kao što su povezivanje sa Wi-Fi mrežom i prijava na Microsoft nalog.

Napomena: Preporučljivo je da prije instalacije Windows 11 napravite sigurnosnu kopiju važnih podataka kako biste bili sigurni da nećete izgubiti ništa tokom procesa instalacije.

To su osnovni koraci za preuzimanje i instaliranje Windows 11. Pratite ove korake pažljivo i uskoro ćete uživati u svim novim funkcijama i poboljšanjima koje ovaj operativni sistem nudi.

Više o temi Windows

Najnovije

Popularno

Više savjeta