Kako pronaći kvalitetan proizvod u Kini

Već dosta godina unazad, Kina je postala veoma popularna destinacija da se nabave kvalitetni proizvodi i da se oni plasiraju dalje na naše tržište. Ipak, među našim ljudima vlada mišljenje da je kineska roba lošeg kvaliteta, da su to nepouzdane stvari, ma o čemu da se radi – odjeća, tehnika ili bilo šta drugo. Zapitajmo se, da li je to baš tako i da li u Kini postoji i kvalitetan proizvod?

Kako pronaći kvalitetan proizvod u Kini

Prije svega, kada se neko fokusira samo na cijenu i to je jedini parametar pri izboru i osnovni kriterijum, onda je za očekivati da će roba biti lošeg kvaliteta, ukoliko planiramo da potrošimo simboličnu svotu novca. Tada ćemo i našim kupcima ponuditi nešto što nije zadovoljavajuće, pa ni biznis neće napredovati, već će sve imati negativan efekat.

Kinezi prave i veoma kvalitetne stvari, ali sve zavisi od cijene. To je presudan faktor, ali ipak ne i jedini na koji bi trebalo obratiti pažnju. Naime, ukoliko želite da uvezete robu iz Kine, tada će vam biti potreban neko ko poznaje prilike na njihovom tržištu, ali i sve propratne detalje, poput transporta, dokumentacije koja je za sve to potrebna i slično.

Uvesti robu iz Kine uopšte nije lako ni jednostavno, pa se baš zbog toga javila potreba da se angažuju profesionalci, koji se nazivaju agenti.

Kako uvesti kontejner iz Kine?

Agent u Kini

Da bi se našao kvalitetan proizvod u Kini, najprije je potrebno da se obratite fimama koje se ovim poslom bave – uvozom i dostavom robe. Sljedeći korak jeste da se maksimalno detaljno i precizno objasni kakva se roba želi, da ne bi došlo do zabune.

Primjera radi, vi možete da kažete da želite traktor ili kompjuter, ali to ne znači apsolutno ništa. Jer, postoji milion proizvoda sa takvim nazivom ali sa drugačijim karakteristikama. Performanse su ono što razdvaja jednu robu od druge, i nije dovoljno gledati čak samo ni cijenu, naravno.

Zbog toga će agenti u Kini od vas zatražiti tačne opise onoga što želite da vam bude nabavljeno, kako bi vaši zahtjevi bili ispunjeni na najbolji mogući način. Dakle, u Kini postoji roba koja je užasnog kvaliteta, do one koja je premium i vrhunska, samo je potrebno znati snaći se i prepoznati.

Preko fotografije koju vidite, i kratke specifikacije, svakako nije lako snaći se, i često se na ovaj način naprave greške. Agenti koji dostavljaju robu iz Kine služe baš za to – da vas spriječe da pogriješite i da se to sve negativno ili čak pogubno odražava na vaše poslovanje.

Kineske stranice za kupovinu preko interneta

Oni umiju da razdvoje kvalitet od nekvaliteta, jer im je to posao. Takođe, budite uvjereni da nećete ni preplatiti neki proizvod iz Kine, već ćete platiti onoliko koliko on realno vrijedi. Zbog svega navedenog, angažovanje agenata koji rade uvoz robe iz ove daleke istočne zemlje, može da se posmatra kao investiranje u posao, i kao ušteda – jer pored novca, štedite i svoje živce i vrijeme, a i osiguravate se od štete i gubitaka koji bi lako mogli da se dogode ako sve radite u sopstvenoj režiji.

Obratite se firmama koje nude ovakve usluge i uvjereni smo da ćete biti prijatno iznenađeni kada na kraju roba pristigne u vaš magacin i počne da vam donosi dugo očekivani i željeni profit.

Autor: NetBitLab – Digitalni marketing

Najnovije

Popularno

Više savjeta